lördag 29 oktober 2016

Sugen på röda läppar?

 Jag vill rapportera om Chanels nyaste flytande matta läppstift Rouge Allure Ink


Ni vet att jag tycker om att dela min passion här på bloggen med vackra bilder på smink.
Sen vill jag ge en rättvis bedömning på produkterna och jag är inte sponsrad.
Men tänk vilken dröm det vore om Chanel skickade hem ett litet paket med nyheter till mig =)


Chanel Rouge Allure Ink är det första flytande matta läppstiftet från det parisiska modehuset.
Lacken finns från ljust rosa till mörkt vinrött. Sen så går jag igång på de charmiga namnen som...
 Amoureux = Kär, Libere = Fri, Vivant = Levande, Créatif = Kreativ, Séduisant = Förförisk, 
Luxuriant = Frodig, Expériménte = Upplevt och Choquant = Chockerande. 



Mina favoritfärger som passar mig är... nr. 150-Frodig, 140-Kär och 146-Förförisk .


140 Amoureux/Kär - Rosabeige färg med ett fint guldskimmer som passar bra till vardags.


146 Séduisant/Förförisk -  Somrig korallröd färg som piggar upp i höstmörkret.



150 Luxuriant/Frodig - Partyfärgen som gör mig glad! Bärigt varmt lingonrött.


Samlingen är en hyllning till det röda klassiska matta läppstiftet. 
Skaparen till läpplacken är Chanels kreativa makeupartist, italienska Lucia Pica
Hon gjorde även den vackra julmakeupen 2015 Rouge Noir och höstens heta Le Rouge Collection N° 1.


 Handen på hjärtat! Jag är redan hängiven dessa flytande läppstift som jag vill kalla läpplack, känns modernt 2016!
Dessa krämiga sammetslena matta lack med glöd älskar mina läppar. 
De är lätta att arbeta med på grund av den perfekt designade paddeln... typ som ett trollspö. 
Lite win-win är att alltid använda en läppenna innan du lägger på färgen! 
Efter några minuter när färgen har torkat har du en mjuk satinmatt finish som känns viktlös och skön.



Time to kill? Hit up the nearest beauty counter and test away...


Lacken är extremt bekväma på läpparna och de torkar inte ut och jag kan bära det hela dagen.
 Ja, det sitter idiotsäkert tills du äter något "rejält kladdigt".
 Förpackningen är lyxig perfektion... så mycket Chanel och jag älskar't! 
Hylsan är i frostat glas med en elegant svart skruvkork med loggan CC i guld.
  

Här är jag i färg 150 Luxuriant... våga rött du också!

“At 20, your face has been given to you by nature. At 30, your face has been fashioned for life. 
But at 50, it is up to you to deserve it.”  Coco Chanel.

Trevlig helg och Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)

fredag 28 oktober 2016

Tid för höstmys!

Så kom solen åter och värmde själen.-Tack!


Om inte solen tittar fram får man värma sig med lite spisvärme och höstmys.
Det finns verkligen smaker som förstärker varandra när de serveras tillsammans.
Vill tipsa om lite gott som vi har ätit under de här mörka kalla veckorna.

Citrontorsk med vacker grön ärtpesto-pasta...


Ärtpesto: En hackad schalottenlök och två pressade vitlöksklyftor fräses i kastrull. 
Tillsätt en ask fina små gröna ärter (frysta) och 1 dl vatten. Koka upp och ta från värmen. 
Tillsätt 25 g mandelspån, 50 g riven parmesan och rivet citronskal från en halv citron. Mixa med stavmixer i kastrullen.
Supergott till grillat eller som här... blanda med nykokt pasta. Passar bra till ugnsstekt torskrygg. 

Så fräscht och gott med päronsallad!



Päronsallad: Finhacka 1/2 rödlök, grovhacka bladpersilja och skär två smakrika päron i mindre bitar.
Blanda allt i en salladsskål med lite olivolja, äppelcidervinäger och salt.

Älskar mojo rojo...



Mojo rojo: Fräs en röd paprika och en tomat i bitar i lite olivolja i en stekpanna tillsammans med 25 g mandelspån, två pressade vitlöksklyftor och 1 msk äppelcidervinäger 8-10 min. 
Lägg allt i en mixerbunke och mixa slätt. Smaka av med salt och chiliflakes.

Smaksatt rostad potatis är mums!



Grovhackad mynta, finrivet skal och pressad saft av 1/2 citron, 50 g riven parmesan blandas med den rostade potatisen.
De allra flesta middagar höjs av lite rivet citronskal på toppen.

Chorizopanna med fänkål och champinjoner...


Fräs en halv rödlök, en fänkål, champinjoner och hackad chorizo i en gryta.
Tillsätt en burk krossade tomater, 1/2 tärning grönsaksbuljong och lite nymalen svartpeppar. Låt puttra 8-10 min. 
Blanda ihop med nykokt pasta och strö lite ruccola och jalapeño över grytan

Lax med honungsrostad brysselkål och gräslökssås...


Krydda laxfilé med salt och citronpeppar och lägg bredvid brysselkålen som du har blandat med olivolja, honung och salt. 
Tillaga allt mitt i ugnen ca 15 min, eller tills laxen och brysselkålen är klara.  
Gräslökssås: finhackad gräslök, crème fraiche, 1 1/2 tsk dijonsenap och 1 krm salt. 

Strö lite flingsalt över den rostade brysselkålen. 
Servera ugnsbakad lax med nykokt potatis, honungsrostad brysselkål och gräslökssås.

Krämig kalkonpanna med kronärtskockor och färsk basilika...


Fräs en schalottenlök, strimlad kalkon, en pressad vitlöksklyfta, 1 msk torkad dragon, lite salt, 1-2 tsk dijonsenap och nymalen svartpeppar, 2-3 min. Pudra över 1 tsk vetemjöl. Blanda ner 1 dl mjölk, 1 dl crème fraiche, 1 msk äppelcidervinäger och en burk kronärtskockor (avrunnen). 
Låt sjuda 2-4 min. Servera till färsk basilika, nykokt ris och en tomatsallad.
  Dijon och dragon är en lyckad smakkombination!

Oreganokyckling med bulgur...


Stek kycklinglårfilé i lite olivolja och krydda med torkad oregano, paprikapulver, salt och nymalen svartpeppar. 
Blanda den stekta kycklingen med nykokt bulgur. Det passar perfekt till päronsalladen.


Älskar musikprogrammet med Tomas Andersson Wij... sitter och lyssnar och njuter.
Imorgon ska vi packa våra resväskor... underbart med höstlov!

Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)

onsdag 26 oktober 2016

En tjuvtitt...

...på Chanel spring makeup 2017 - Coco Code ⊱╮
Min man ska vara barnvakt nere i Antibes på Franska Rivieran till sitt lilla barnbarn som har höstlov .
Men denna gång följer jag inte med. Jag åker med min Lotta till Teneriffa. 
Ska bli så mysigt med en mor- och dottersemester och underbart skönt med SOL och VÄRME.
 Jag följer med ner till Rivieran i vår istället och då kommer Chanel ut med denna kollektion...


Detta contouring-rouge är jag väldigt nyfiken och sugen på... 
Chanel Coco Code Harmonie de Blush – Limited Edition


Fina milda färger på läpparna i vårsolen... Rouge Allure Velvet 61 La Secrete.
I min sminkväska finns redan Gloss Volume och Chanel Allure Rouge Ink♥ färg 146 Seduisant. Älskar't!


Snygga målade ögonbryn med proffsredskap är ett plus... vill ha!


Base Coat och nagellacket Le Vernis 556 Beige har jag redan... samt gel-coat-lacket.
Om man målar gelen på torkat nagellack kan man snart dra bort gelet som en plasthinna. Inte bra!
Gel Coat ska läggas på nymålat otorkat lack... då sitter det stenhårt som ett gellack med UV.

Gillar denna stilfulla färgkollektion... snyggt!

Kram till alla... Anna
(bilder lånade från nätet)

tisdag 25 oktober 2016

Chanel Holiday makeup Libre Synthetic!

Chanel har tagit bort "Christmas makeup" och kallar kollektionen istället för "Holiday makeup".


Den här kollektionen ger mig inget julmys... ingen julfeeling alls!
Chanels makeupkreatör Lucia Pica retas med oss tror jag... precis som när hon kom med RÖD ögonskugga till hösten.
Den röda ögonskuggan gjorde succé! Den finns inte att få tag på längre. Ångrade att jag inte köpte den.
På söndag åker jag till Teneriffa. Håll tummarna för min skull att ögonskuggan finns där. 
Ni som känner mig vet att jag är en samlare... jo, så är det faktiskt!


Kollektionen är inspirerad av storstaden... material som glas, metall och gummi som förvandlas till ovanliga nyanser och texturer. 
Det rosa och röda tillför en sexig och varmt lysande touch som neonskyltar. 
Jag får en känslan av nyårsfest i en pulserande storstad på norra halvklotet!


Sen att blanda rött och skärt... det skär sig! Chanel vågar och skapar. Jag "köper" faktiskt hela konceptet.
Kollektionen är kall och vintrig... den känns lyxig och jag gillar det bakåtslickade håret till svart polo.

Här ser du hela kollektionen Holiday makeup Libre Synthetic.


Är nyfiken på eyelinern på burk som ska vara som ett lack och ska sitta som berget. Vill ha!
Det skära genomskinliga nagellacket vill jag också ha. Grå och svarta ögonskuggor har jag redan... och röda läppstift.
Får se om jag fixar skärt nagellack till röda läppar till jul... lite fel magkänsla. Men till nyår blir det perfekt!


Färger i spännande möten... makeupkollektionen Libre Synthetic kommer ut i november.


Älskar smink och roliga färger! Det gör mig glad i detta gråväder.
Hälsningar från mig som har soffmys med Macen i knät.

Kram till alla... Anna
(bilder lånade från nätet)

söndag 23 oktober 2016

Hej då älskade pappa♥


I fredags hade vi en fin stund med ett vackert avsked av min lilla pappa...


När kapellklockorna slog spelades "Höstvisa" vackert på orgel.

Skynda dig älskade, skynda att älska, dagarna mörkna minut för minut, 
tänd våra ljus, det är nära till natten, snart är den blommande sommarn slut.



Frank var med och gav sin gammelmorfar en röd ros... 


Tänk, den här bilden är precis tagen för ett år sedan. 
Lycka att pappa fick glädjas av Frank i ett helt år.
Under gudstjänsten sjöng vi två vackra psalmer... 
Härlig är jorden och Blott en dag ett ögonblick i sänder.


Ett fång med solrosor från oss alla. Min mammas älsklingsblomma efter smörblomma och maskros.
Ja, hon älskar gult, sommar, sol och hav. Mamma glömmer aldrig de stora solrosfälten som hon såg  i Italien 1962.


Det blev en värdig och fin begravning som passade pappa... ett vackert avsked.
Måste säga att det var en underbar präst. En ung man i välansat skägg och med en lång hästsvans.
Kantorn spelade otroligt fint... som avslut spelade han Violetta ParraJag vill tacka livet.




Mamma och pappa på 1940-talet med utsikt över Oxelösunds skärgård.


Två fina bilder på min pappa. Bilden när han var ung har mamma fotograferat. Ja, hon var fotograf.
Den sista bilden är från i år, midsommarafton, när vi skålade i sangria... han satt alltid i vår lilla röda fåtölj.

Här ligger pappa och har det bra i hängmattan under tallarna och spelar på sin fiol.


Var rädd om dig min kära läsare!

Kärleksfull kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)

söndag 16 oktober 2016

En lugn helg för tankar...


Känner mig tung, tung i huvudet och i hela kroppen. Så fruktansvärt trött och tom, Tom, TOM!
Det måste väl bero på det höga tempot just nu med jobb och fritid. Och min pappas bortgång.
Så det är kanske inte så konstigt att jag känner mig så här.



Igår, lördag tog jag en skön promenad tillsammans med de här fina i ett hutlöst höstvackert Kolmården.
Promenaden gav mig energi till det som jag försöker undvika nästan jämt, som skrivbordsarbete.


Sen är jag en sådan person som vill göra så att alla runt omkring mig är nöjda och glada.
Och jag är bra på att mysa till det... som att tända värmeljus och laga god mat.


Pasta Caponata med mozzarella...


Caponata är en klassisk siciliansk grönsaksröra. Jättegott med vegetariskt!
Skiva en gul lök och en aubergine. 
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. 
Fräs lök och aubergine i ca 5 min. 
Tillsätt en liten burk med oliver, en burk pastasås, 1 dl vatten och 1 1/2 msk äppelcidervinäger. 
Låt sjuda i 5 min. Salta och peppra efter smak. Blanda grönsaksröran med nykokt spagetti. 
Garnera med en påse minimozzarella och nyklippt persilja.


Skön söndagskväll till dig min kära läsare.

Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)