torsdag 13 mars 2025

Spisvärme i Annas kök...

Välkomna till restaurang Två Hjärtan 
Här bjuds på fisk, fläsk och kyckling...


Detta Kära vänner är en riktigt härlig fiskrätt! 
Lättlagad, snabblagad och omtyckt av både maken och mig.

Torskrygg och räkor i vitvinssås...


Maken han säger att vi alltid äter så god mat och den godaste maten äter vi hemma.
Han uppskattar vällagad smakrik mat! Idag åt vi något extra gott! Se receptet HÄR!
Var inte för snål med smöret i pannan och ta lite mera av det vita vinet, dillen och dijonsenapen. 


Ja, jag älskar torsk! De godaste är bitarna av torskryggfilén.
En bit torsk är nog något av det mest snabblagade man kan tänka sig! 

Raggmunk med knaperstekt fläsk och lingonsylt


Kvällens middag var en underbart god husmansrätt där smaker och texturer möts.
 Jag bjöd på en riktig festmåltid. Raggmunk, knaperstekt rökt sidfläsk och rårörda lingon.


När jag gör raggmunk för två tar jag: 
1 dl mjöl, 2 dl mjölk, två ägg, sex rivna potatisar, salt och grovmalen svartpeppar.
Gräddar dem i pannkakslaggen på hög värme men smör, obs inte på den högsta värmen.
Rårörda lingon är världsenkelt att göra själv... klicka och se HÄR!

Kryddrostad kycklinglårfilé med bearnaisecrème, 

parmesan och rostad rotfruktssallad



Kryddrostad kyckling
Blanda 1/2 msk persillade, 1/2 msk paprikapulver, 1/2 tsk salt och lite nymald svartpeppar i en liten skål. 
Lägg kycklinglårfilé i en ugnsform. Strö över kryddblandningen och ringla över olivolja. 
Gnid in kryddblandningen ordentligt på kycklingen. Tillaga i övre delen av ugnen ca 25 min. 


Rotfrukter 
 Skär en bakpotatis, några morötter, en rödlök och en palsternacka i mindre bitar. 
Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. 
Rosta i nedre delen av ugnen (under kycklingen) ca 25 min, tills allt fått fin färg. 
Blanda de bakade rotfrukterna med riven parmesan, ruccola. 



Bearnaisecrème 
 Finhacka en halv rödlök och lägg i en liten skål. Blanda ner 1 dl matyoghurt, 
1 msk torkad dragon, 1 tsk rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. 


Servera kryddrostad kyckling med rotfruktssallad och bearnaisecrème.


Smaklig måltid och kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)

16 kommentarer:

  1. Tusen tack för tre toppenrecept! De ska jag göra... Du beskriver så pedagogiskt och bra och det ser så gott ut! Kram, Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Annika! Tack! Lovar, allt är jättegott! KRAM

      Radera
  2. Halloj!
    Jösses så mycket gott du visar från ditt kök.
    Blir lite hungrig nu när jag snart ska hoppa i säng.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Carin! Tack! En nattmacka kanske! Sov gott och KRAM

      Radera
  3. Så goda rätter alla tre, mums, men allra godast enligt mig är nog raggmunk så tack för receptet hur du gör för 2 pers. Lingon gör jag alltid enligt receptet du hänvisar till. Har alltid lingon i frysen. Varierar lite, ibland tar jag råsocker som ger lite mustigare smak och ibland honung. Tycker mycket om rårörda lingon men annan lingonsylt skippar jag.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. God morgon Monika! Kan bara hålla med! Raggmunk hör till favoriten! Så gott! Vi har också lingon i frysen. En stor glassbytta full. En liten guldgruva! KRAM

      Radera
  4. Fisk är generellt sätt inget val jag gör hemma och definitivt inte på restaurang. Lax, stekt och panerad fisk fungerar dock, men ingen regel utan undantag.
    För några år sedan var vi i Stockholm där vi tillsammans med syster och svåger besökte hans son och flickvän. De släpade med oss till en restaurang nära Kungsgatan (dyr förstås :)) där menyn var så där. Inte så många rätter i min smak, men jag valde till slut torskrygg av alla rätter. Jättegott! Så där har vi undantaget från regeln.
    Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Stefan! Du ser, torskenryggen var jättegod! Jag är en fisk- och skaldjurstjej! Blir oftast fisk om vi äter ute! Sen mina somrar i Gamla Oxelösund! Då la pappa många nät! Älskar färsk fisk! KRAM

      Radera
  5. Tusen tack för smarriga recept. Gottigott, livet blir lite bättre med god mat. Hoppas att du får en härlig helg! Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Monica! Tack! God mat är viktigt för oss! Det är roligt att laga mat! KRAM

      Radera
  6. Torskrygg är så otroligt gott! Var längesen jag åt, här äts ju torsk som bacalhao, det är inte lätt att hitta färsk torsk. Ha en fin fredag! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna! Visst är det! När vi är i Spanien eller Grekland då beställer jag alltid in durado. En makalöst god fisk! KRAM

      Radera
  7. Dina recept är alltid GULD!! Måste göra beakrämen, och torskryggen. MUMS. Jag håller med din man, det mysigaste och bästa stället är att äta hemma. Raggmunk, LOVE!!! tack igen för recept! Kramar och trevlig helg!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Annika! Tack! Glad jag blir! Du kommer inte bli besviken. Och visst är det så. Den godaste maten äter vi hemma. KRAM

      Radera
  8. Oj så gott det ser ut! Vi ska prova fiskrätten idag men med gös (mannen fiskar så frysen är full av gös). Tack för inspiration!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ulrika! Det låter jättegott! Gös en en fin fisk! Smaklig måltid och KRAM

      Radera