När jag var liten kunde jag i princip leva på pasta. Ja, det är helt sant!
Spagetti med köttfärssås eller makaroner med köttbullar. Det fanns inget som slog det.
Kärleken till pasta har definitivt följt med in i vuxenlivet.
Maken däremot? Han är en riktig potatisälskare.
Jag gillar också potatis i alla dess former, men pasta är ändå pasta.
Och tro det eller ej… här är två pastarätter som till och med han gav tummen upp för.
Jättegoda, enkla och perfekta för två! Varsågoda och välkomna in i Annas kök!
Restaurang Två Hjärtan.
Mat för två, med mycket kärlek!
Pasta i en en jättestor rosa serveringsskål från Bruka Design som jag fick av mitt arbetslag när jag fyllde 60 år.
Paradisräkor med spagetti…
Bara namnet gör mig glad! Det är en rätt som känns lyxig utan att vara krånglig.
Den brukar jag servera med ris... men denna gång blev det med spagetti.
Stek skivad purjolök, röd paprika i bitar och halverade champinjoner.
Krydda med salt, peppar och lite paprikapulver, och låt allt steka ihop några minuter.
Rör ner crème fraiche, gärna en smaksatt variant, och blanda sedan i al dente-kokt spagetti.
Låt allt puttra samman en stund.
Vänd ner nyskalade räkor precis före servering, så de bara blir varma men inte överstekta.
Toppa med nyklippt persilja.
Mmm… jättegott!
Perfekt när man vill imponera lite extra, eller bara unna sig något gott en helt vanlig vardag.
Servera med ett gott bröd, ett glas vitt vin eller bubbel och gärna i mysig middagsbelysning.
(Det gör halva upplevelsen!)
Hjort- och svampragu med pasta, grönkål, parmesan och tryffelolja.
Perfekt en helgkväll när man vill lyxa till det utan att stå i köket för länge.
Ett glas mustigt rött vin gör rätten komplett!
Kvarta 100 g champinjoner, skiva en gul lök och två vitlöksklyftor.
Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna och fräs 300 g hjortfärs ca 3 min.
Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Tillsätt champinjoner, gul lök och vitlök, fräs ytterligare ca 3 min.
Tillsätt 1,5 dl vatten, 1 dl grädde, 2 tsk svampfond, 2 tsk Dion-senap och 1 tsk kinesisk soja. Koka ca 10 min.
Blanda ner 75 g strimlad grönkål i hjort- och svampragun.
Rör ner en bit finriven parmesanost. Låt sjuda tillsammans.
Blanda ner pasta i hjort- och svampragun.
Rör ner 1-2 tsk tryffelolja och garnera med riven parmesanost. Servera direkt!
Hoppas ni får en riktigt fin kväll och kanske blir inspirerade att testa recepten.
Vi hörs snart igen min kära läsare!
Kram till alla... Anna
❤
(bilder fotograferade av mig)

















































