onsdag 19 november 2025

Pasta, min barndomsfavorit som hänger kvar.

När jag var liten kunde jag i princip leva på pasta. Ja, det är helt sant! 

Spagetti med köttfärssås eller makaroner med köttbullar. Det fanns inget som slog det. 
Kärleken till pasta har definitivt följt med in i vuxenlivet. 
Maken däremot? Han är en riktig potatisälskare. 
Jag gillar också potatis i alla dess former, men pasta är ändå pasta. 
Och tro det eller ej… här är två pastarätter som till och med han gav tummen upp för. 
Jättegoda, enkla och perfekta för två! Varsågoda och välkomna in i Annas kök!
 Restaurang Två Hjärtan. Mat för två, med mycket kärlek!


Pasta i en en jättestor rosa serveringsskål från Bruka Design som jag fick av mitt arbetslag när jag fyllde 60 år.

Paradisräkor med spagetti…

Bara namnet gör mig glad! Det är en rätt som känns lyxig utan att vara krånglig.
Den brukar jag servera med ris... men denna gång blev det med spagetti.


Stek skivad purjolök, röd paprika i bitar och halverade champinjoner. 
Krydda med salt, peppar och lite paprikapulver, och låt allt steka ihop några minuter. 

 Rör ner crème fraiche, gärna en smaksatt variant, och blanda sedan i al dente-kokt spagetti. 
Låt allt puttra samman en stund. 

 Vänd ner nyskalade räkor precis före servering, så de bara blir varma men inte överstekta. 
 Toppa med nyklippt persilja. Mmm… jättegott!


Perfekt när man vill imponera lite extra, eller bara unna sig något gott en helt vanlig vardag.
Servera med ett gott bröd, ett glas vitt vin eller bubbel och gärna i mysig middagsbelysning. 
(Det gör halva upplevelsen!)

Hjort- och svampragu med pasta, grönkål, parmesan och tryffelolja.


Perfekt en helgkväll när man vill lyxa till det utan att stå i köket för länge. 
Ett glas mustigt rött vin gör rätten komplett!


Kvarta 100 g champinjoner, skiva en gul lök och två vitlöksklyftor.


Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna och fräs 300 g hjortfärs ca 3 min. 
Krydda med salt och nymald svartpeppar. 
Tillsätt champinjoner, gul lök och vitlök, fräs ytterligare ca 3 min. 


Tillsätt 1,5 dl vatten, 1 dl grädde, 2 tsk svampfond, 2 tsk Dion-senap och 1 tsk kinesisk soja. Koka ca 10 min. 



Blanda ner 75 g strimlad grönkål i hjort- och svampragun. 
Rör ner en bit finriven parmesanost. Låt sjuda tillsammans.



Blanda ner pasta i hjort- och svampragun. 
Rör ner 1-2 tsk tryffelolja och garnera med riven parmesanost. Servera direkt!


Hoppas ni får en riktigt fin kväll och kanske blir inspirerade att testa recepten. 
Vi hörs snart igen min kära läsare!

Kram till alla... Anna
(bilder fotograferade av mig)

tisdag 18 november 2025

Nu är vintern här❄️☀️




Kära vänner! Imorse visade termometern -6 °C när jag åkte hemifrån. 
Brrrr… men att kliva in i en varm bil gör morgonen så mycket lättare! 
Medan jag sitter och äter frukost klickar jag bara på en app, och vips så är bilvärmen på. 
Inga skrapade rutor, inga kalla fingrar, bara perfekt start på dagen. 


 På rasten drog jag på mig termobyxorna och kände hur kroppen njöt av den friska, klara luften. 
Och solen! Ja, jag kan inte låta bli att gilla det här kyliga vädret! 
Det är något magiskt med frost i luften och solens strålar som bryter igenom det kalla. 




På väg hem vid tretiden låg solen lågt över horisonten och kastade sitt mjuka, gyllene ljus över allt. 



Efter jobbet var det dags för vinterdäck... så skönt att ha det avklarat! 
Medan jag väntade fick jag till och med en kopp kaffe serverad, 
så jag kunde sitta och njuta lite extra i värmen innan bilen blev fixad. 
Nu kan snö och halka komma när som helst, jag känner mig redo.




 Vinterkänslan är här, och jag njuter varje stund av den. 
Må solen lysa över dig min kära läsare var du än är!

Kram till alla... Anna
(bilder fotograferade av mig)

måndag 17 november 2025

Min själamåndag...


En sådan där dag som börjar med skimrande frost på marken och solen som försiktigt letar sig över trädtopparna. Luften är kall, klar och alldeles stilla... precis som jag behövde. 

 Jag tog mig tid att bara vara, andas in den friska morgonen och låta veckan starta i ett lugnt tempo. 



Middleaged teacher's Wardrobe Diary
Jag älskar hur mohair och sammet kan förvandla vilken dag som helst till något lite extra. 
Dagens outfit känns naturlig, lyxig och framför allt tidlös. 
Jag som är över 60 bevisar gärna att stil inte har någon åldersgräns... bara attityd och passion! 

Just nu stylar jag lager på lager till mina sammetsbyxor. 
En kombination som känns både elegant och mysig. 
Att våga lite mer med stil är det bästa sättet att fira livet varje dag!




Snygga sammetsbyxor i en ankellång modell med lätt utsvängda ben. 
En perfekt kombination av smakfullhet och bekvämlighet. 
De passar lika bra till sköna vardagsdagar som till festliga kvällar, beroende på hur du väljer att styla dem. 


Spetsstickad mohairtröja och en tunn fin blus i samma varma ljusa färg i kitt.



Och som en liten extra guldkant... idag ett besök till min nästangranne Nagel-Sanna!
Nymålade naglar i en glitterfärg likt frost som gör mig glad varje gång jag ser dem. 
 En enkel måndag, men fylld av precis det som själen mår bra av.



Vill visa min favorit... Pegasus i lera... gjord av Ida när hon var tio år. Och det är 26 år sedan!


Idag har temperaturen stått på nollan... 0°C... nu har den sjunkit till -1°C.


Må solen lysa över dig var du än är min kära läsare!

Kram till alla... Anna
(bilder fotograferade av mig)