onsdag 2 februari 2011

Det är så kul att jobba & laga mat!

Nu har jag kommit igång med min nya tjänst och det är så roligt! Det känns riktigt bra... så mycket positiv respons från elever men ibland även lite tufft... men så kul! Känns helt rätt... och jag vet att det är det!

Direkt när jag kom hem idag satte jag igång med att laga mat! Mustig marockansk gryta! Jag har aldrig tidigare lagat marockansk mat eller ätit det... och det var så gott! Full pott för både mannens och mina smaklökar. Det smakade inte som något annat jag tidigare har ätit! Indisk och thailändskt har jag lagat... men detta var något helt annorlunda... mmmm... nya spännande och jättegoda smaker! Rekomenderar det varmt! Så jag vill dela med mig av receptet... varsågoda!
  • 600 g tärnad rostbiff bryns i smör i en stor stekgryta.
  • Krydda köttet med salt, svartpeppar, 1,5 tsk riven färsk ingefära, 4 krm kanel och 1,5 tsk spiskummin.
  • Slå på 4 dl vatten och smula i en tärning köttbuljong. Låt koka upp!
  • Lägg i fem skalade och klyftade scharlottenlökar, två stora morötter skivade i slantar, två pressade vitlöksklyftor, 1 msk honung och 3 msk brun maizena.
  • Sätt på locket, sänk värmen och låt grytan puttra tills köttet är klart, ca 30 min.
  • Finriv skalet av en liten apelsin (endast det yttersta, det vita smakar beskt). Skala apelsinen och skär den i bitar. Toppa grytan med rivet skal och bitar av apelsin och massor med hackad persilja.
  • Ska serveras till bulgur men vi hade klyftpotatis och en liten sallad.
  • Lill-lördag idag så vi unnade oss ett glas rött till grytan! MUMS!!
{foton av mig}

3 kommentarer:

  1. Oooo vad gott det lät och ändå inte fööööör komplicerat=) Det ska jag verkligen testa! Sparar ditt recept;)

    Kram
    Adela

    SvaraRadera
  2. Later jattegott! Roligt att du la ut receptet, ska testa nasta vecka! kramar

    SvaraRadera
  3. Ja, jag lovar att ni inte kommer bli besvikna! Lycka Till o smaklig måltid! =) KRAM

    SvaraRadera