onsdag 9 mars 2011

Köttfärsgryta... mustigt och gott!

Jag försöker att äta rätt och att vardagsmotionera, genom till exempel raska promenader efter jobbet till solnedgång. Jag tar mig också tid att gå på gym... när jag tar mig den tiden mår jag så mycket bättre och jag orkar mycket, mycket mer! Men det är inte alltid så lätt att få till det!
Den här köttfärsgrytan med rotsaker och färsk timjan gillar mannen!
  • potatis, kålrot, palsternackor, morötter och lök i tunna skivor
  • ta fram en vid stekgryta, varva rotsakerna med nötfärs + salt o peppar i tre lager
  • buljong (5dl vatten + 1 tärning köttbuljong), 3 msk tomatpuré, 1 msk torkad timjan och 1 liten burk lättöl hälls ner i grytan
  • fördela kvistar från 1/4 kruka timjan överst i grytan
  • låt koka ca 20-25 min.
  • dekorera den färdiga grytan med färska kvistar med timjan
  • gott med små fina gröna ärter till
{foton av mig}

7 kommentarer:

  1. Mmmm. Låter gott. Fast jag är inte superförtjust i köttfärs. Men jag antar att man kan ta grytbitar istället. Öl. Spännande. Underbar vinterbild. Kram/S

    SvaraRadera
  2. Påminner lite om sjömansbiff! Tunna köttskiver eller fläskfilé går nog bra det också!
    Trött på vintern med det är vackert med solnedgång! Kram

    SvaraRadera
  3. Det där låter ju riktigt gott. Men du bryner alltså inte färsen innan ??

    Kram

    SvaraRadera
  4. ha ha, skulle skriva att den verkar påminna om en av mina favoriträtter, sjömansbiff. Får allt ta och prova.

    SvaraRadera
  5. Lena: Nej den kokas med allt!
    Veronika: Precis, falsk sjömansbiff =)
    KRAM

    SvaraRadera
  6. Ser gott ut!
    Nu har jag tagit mig i kragen och rotat omkring lite överallt och hittat måttbandet:) Jag är 16 cm kring handleden. Kram!

    SvaraRadera