måndag 14 mars 2011

Tomatsalsa är bara så underbart gott!

Mot husväggen i stan hos mina föräldrar är det fullt med snödroppar...
mmmmm... grillsås och snödroppar känns helt rätt!
I lördags åt vi BBQ-styled Drumsticks med salsasås, råstekt potatis och majskolv!
  • Stora fina färska kycklingklubbor kryddas med: 2 tsk salt, 2 tsk malen Fem pappar, 2 msk socker, 2 msk paprikapulver, 1 msk chilipulver, 1 msk spiskummin, strö över torkad persilja och lite hackad piri-piri. Ringla över fin olivolja!
  • Stek kycklingen i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20-25 min. Kycklingen ska vara saftig INTE torr och absolut inte rå! Jag brukar stick en gaffel i köttet och kommer det ut en klar saftig vätska är de klara!
  • Tärnar potatisen i centimeterkuber... genomsteker dem gyllengula i olja på medelvärme och kryddar med salt.
  • När ca 10 min av stektiden i ugnen återstår vänder jag klubborna och lägger in majskolvarna.
  • Min favortsås! Salsasås är så gott till grillat! Blanda ihop 2 msk tomatpuré, 3 msk olivolja, 1 msk balsamvinäger, 1 msk honung, 1 pressad vitlök, salt och peppar i en skål. Finhacka en rödlök och tre tomater och blande ner i såsen!
Smarrig mat som alla i min familj tycker om!
{foton och collage av mig}
dagens outfit mot dammig spegel...
  • grålila sjalkofta och linne från Esprit
  • silkig blommig grå tunika med fina detaljer från Flash
  • svarta jeans och skinnstövlar från Esprit
När vårsolen skiner in flyger allt damm fram ur sina gömmor!
Härligt!

1 kommentar:

  1. Visst är tomatsalsa gott och hela menyn ser delikat ut och antar att det smakar lika gott som det ser ut. Snödropparna ger ju hopp om en vår och sommar i år också även om det verkar lite trögt hos oss.
    Ha en fin kväll
    Susanne

    SvaraRadera