onsdag 21 november 2012

Enkelt och Gott i mitt kök!

Hej alla fina! Idag skiner solen och om fyra veckor går vi mot ljusare tider!
God mat lättar upp november och sedan blir jag glad av att laga mat.
Bjuder här på två smarriga recept... fågel och fisk!
Spicy chicken med grillad paprika, sötpotatis och fetaost.
  1. Sätt ugnen på 250 grader. 
  2. Gnid in kycklingen med torkad timjan, paprikapulver, salt och 1 tsk cayennepeppar. 
  3. Lägg kycklingen i en ugnsform. 
  4. Skär röda paprikor i mindre bitar och krossa 2 vitlöksklyftor. Lägg allt i kycklingformen och ringla på olivolja. Tillaga i övre delen av ugnen ca 30 min. 
  5. Koka sötpotatisarna mjuka i lättsaltat vatten. 
  6. Grovhacka sötpotatisen och blanda med hackad persilja och 1 msk fin olivolja. Smula över 1 förp fetaost. Krydda med lite flingsalt och grovmalen svartpeppar. 
  7. Servera den ugnsrostade kycklingen med sötpotatisblandningen och rostad paprika.
Halstrad lax med dill- och prästostrisoni och råstekt romanesco.
  1. Koka risoni med 1 1/2 tärningar kycklingbuljong istället för salt. 
  2. Skär 1 romanesco i mindre bitar och stek på medelvärme i lite olivolja, ca 4 min. Krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat. 
  3. Skär laxfilén i portionsbitar. Stek på hög värme i olivolja med skinnsidan nedåt i 2-3 min. Vänd på fisken och stek i ytterligare 3 min. Krydda med salt och peppar. 
  4. Rör ner 1 pkt frusen dill och 100 g riven prästost i risonin. Krydda med 1 salt och lite vitpeppar.
  5. Servera halstrad lax med dill- och präsostrisoni, råstekt romanesco och citron, skuren i klyftor.
Bon appetite!

Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig med min iPhone4)

14 kommentarer:

  1. Å, dina härliga recept och goda mat! Tycker det är ett förträffligt sätt att pigga upp november genom att laga färgglad mat som sprider goda dofter.

    Tack för det här från ditt jättefina kök!

    KRAM
    Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod! God mat är en enkel lyx i vardagen! KRAM!!

      Radera
  2. Jag stengillar alla färger i sitt kök.
    Heja dig som inte har det helt vitt.
    Underbart!
    OCH tack för gott recept.
    KRAM!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah kul, TACK! Tycker om kontrasten med det vitgräddiga och mörkbruna till färgglada accessoarer! KRAM!!

      Radera
  3. Vad roligt att du delar med dig av dina fina receptet! Tackar
    Kram Helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod!! Kul med lite nya idéer i matlagningen. KRAM!!

      Radera
  4. Kycklingen låter supersmarrig. Äter mycket kyckling i vårt hus så nya recept på det är alltid välkommet!
    Du har så mysigt i ditt fina färgstarka kök!
    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK! Kycklingen är mums. Gör den!
      KRAM!!

      Radera
  5. Åh så gott det låter!! Hemma hos oss älskar vi kyckling och lax så det var två nya spännande recept jag vill prova. Tackar för tipsen! Och så härligt kök du har! :)
    Kram Madeleine

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Madeleine! Ja, här trivs jag i mitt lilla kök! Recepten är jättegoda! KRAM!!

      Radera
  6. Åh så gott! Och färgglatt!! Och ditt kök är jättehärligt!! Kram Sara

    SvaraRadera
  7. Vilket härligt kök du har Anna, hemtrevligt och glatt precis som ägarinnan till köket :) bamsekram Diana

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK söta rara du!!
      BamseKRAM till dig med!!

      Radera