Finns det något trevligare än att bli bortbjuden på en fin middag, älskar't!
♥
Jag tycker att det är roligt med mat... både att äta och tillreda!
Då och då slänger jag ut ett recept jag gillar här på bloggen...
Tycker även om att titta på Kockduellen och Sveriges mästerkock och gärna andra matprogram.
Sen gör det inget om jag missar några avsnitt. Mat är spännande och rolig underhållning.
Vi går en hel del ut och äter... då tar jag oftast fisk eller vegetariskt!
♥
Jag tycker att det är roligt med mat... både att äta och tillreda!
Då och då slänger jag ut ett recept jag gillar här på bloggen...
Tycker även om att titta på Kockduellen och Sveriges mästerkock och gärna andra matprogram.
Sen gör det inget om jag missar några avsnitt. Mat är spännande och rolig underhållning.
Men mannen säger alltid att den godaste maten den äter vi hemma... och det kan nog vara sant!
Så håll till godo, här kommer några av veckans menyer.
Thailändsk currygryta med lax och ingefära.
- Finhacka 1 gul lök. Tärna 1 röd paprika. Skala och finriv 1 bit ingefära (1 msk).
- Skär en broccoli i buketter. Lägg broccolibuketterna i en skål.
- Hetta upp lite olja i en stekgryta. Stek paprika, lök, ingefära och 2 vitlöksklyftor (pressade), 2-3 min.
- Tillsätt 2 msk röd curry, 1 burk kokosmjölk, 1 dl vatten, 1 tärning kycklingbuljong och 1 tsk socker. Låt sjuda 3-5 min.
- Finstrimla 1/2 knippe salladslök. Skär ca 600 g färsk/tinad laxfilé i tärningar, ca 3x3 cm. Lägg ner laxen och broccolibuketterna i grytan och sjud under lock 3-4 min.
- Pressad ner saft från 1 lime i grytan. Strö salladslök över grytan och servera med nykokt jasminris.
Kalkongryta i rödvin med ostronskivling och syltad silverlök.
- Syltade silverlökar: Klyfta 2 silverlökar. Koka upp 1 dl äppelcidervinäger, 2 msk socker, 1/2 tsk salt och 3 enbär i en liten kastrull. Lägg i löken och låt sjuda 2-3 min. Ställ åt sidan.
- Stek ca 600 g kalkongrytbitar i lite olja i en stekgryta. Pressa ner 2 vitlöksklyftor. Krydda med 2 tsk torkad timjan, 1 1/2 tsk torkad dragon och 2 krm svartpeppar. Tillsätt 1 liten flaska rött vin, 2 dl vatten, 1 tsk kinesisk soja och 1 tärning kycklingbuljong. Låt sjuda 10-12 min.
- Dela ca 250 g ostronskivling i mindre bitar. Finstrimla 1/2 förp salladslök. Stek svampen frasig i lite olja. Krydda med salt och peppar. Strö på salladslöken. Ställ åt sidan.
- Blanda 1 1/2 msk majsstärkelse med 1 1/2 msk vatten (kallt). Vispa ner redningen i grytan. Låt sjuda i ytterligare 1-2 min.
- Servera kalkongrytan med syltad silverlök, stekt svamp och potatismos.
Kumminstekt kyckling med senapsbuljong och dillcrème.
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala och tärna ca 400 g rotselleri (2x2 cm). Skala och slanta 500 g palsternacka och 250 g morötter. Tärna 1 bakpotatis (1x1cm) och klyfta 1 rödlök.
- Koka upp en rymlig kastrull med 1 1/2 l vatten och 3 tärning kycklingbuljong. Tillsätt rotfrukterna och koka 10-15 min. Låt löken koka med den sista minuten. Häll av och spara 5 dl av buljongen.
- Mortla eller finhacka 1 msk kummin. Krydda ca 600 g kycklinglårfilé med kummin, salt och svartpeppar. Stek kycklingen på båda sidor i lite olja i en stekpanna. Lägg över i en ugnsform. Strö över 1/2 ask dill och tillaga klart mitt i ugnen 10-12 min.
- Dillcrème: blanda 1 förp färskost Crème Bonjour pepparrot, 1/2 ask dill, 1/2 tsk flytande honung och 1/2 krm salt i en skål.
- Rör ut 1 msk majsstärkelse med 1 msk vatten (kallt) till en redning. Koka upp den sparade buljongen i en kastrull och vispa ner redningen. Dra kastrullen från värmen och mixa ner 2 msk smör och 2 1/2 msk dijonsenap med en stavmixer. Lägg ner de kokta rotfrukterna i senapsbuljongen.
- Servera kumminstekt kyckling med dillcrème och rotfrukter i senapsbuljong.
Bon appétit!
Du vet väl att jag skänker en krona för varje kommentar till Rosa Bandet!
HÄR kan du se fler som är med i kampanjen!
Idag blir det pannbiff med krämig enbärssås och höstgrönt!
Du ska ha en GOD söndagsmiddag min kära läsare!
Kram till alla... Anna
♥
(bilder fotade av mig med min iPhone5)
Blir ofta inspirerad av dina recept. Mat är livsnödvändigt. Både för att överleva men framför allt för det sociala att samlas kring mat
SvaraRaderaKram
Kul! Tack!!
RaderaHaha! Ja, äta bör man annars dör man!
KRAM!!
Mat älskar jag och hade faktiskt tankar på att ha M som i mat i dag, men nu njuter jag av ditt inlägg istället och tacker för ditt recept med så vackra foton!
SvaraRaderaKram M.E
Tack!! Mat är roligt spännande och gott!
RaderaKRAM!!
Yum vad mycket gott. Jag hoppas kunna laga till lite av dina goda recept så småningom. Underbart blogginlägg. :)
SvaraRaderakramis
Gör det! Enkelt o gott!
RaderaLRAM!!
Oj så mycket matispiration!! Härliga recept och underbara bilder!
SvaraRaderaFin söndag till dig!
tina
men mmm så mycket smarrigt du bjuder på och bilderna som tagna ur ett matmagasin . ha en fin kväll Kram Kram
SvaraRaderaHaha! Vad gullig du är! Inte riktigt som ett matmagasin! Det är svårt att ta kort på mat.
RaderaKRAM!!
Mmmmm, mat! Du läskas rejält idag :-)
SvaraRaderaKram Helén
Varsågod!
RaderaKRAM!!
Mmmmm, det där såg ju gott ut alltihop!
SvaraRaderaKram Anna
Mums tack för tipsen. Perfekt med lite nya recept. Kram Nina
SvaraRaderaMMMMMMM för mat :) Jag gillar också matprogram, laga mat och att äta god mat. Tackar för din thailaxgryta den får vi prova här. Trevlig söndagskväll på dig Karin
SvaraRaderaKul med mat!
RaderaLycka till med thaigrytan!
KRAM!!
M som i Mat är underbart! Gillar också matprogram och favoriten är nog Halv åtta hos mig som jag inte missat många program av.
SvaraRaderaDu bjuder alltid på så mycket gott så jag förstår att de dina helst äter hemma!
Tack för goda tips!
Kram Pia
En period tittade jag på halv åtta hos mig! Har missat denna säsong! Gillar konceptet! Vi borde körs halv åtta hos mig, hos varandra! Vore jättekul! Eller hur?
RaderaKRAM!!
Så fantastiskt gott det ser ut, tack för smarriga tips.
SvaraRaderaKram
Ikväll lagade jag en mustig köttgryta tack vare Linas matkasse. Recepten är så lätta och pedagogiska
SvaraRaderaOch ikväll blev det gott! Önskar dock att jag kunde det du kan fröken matmor! Kram
Jag gillar Linas!! Så mycket gott! Ett lyft i höstmörkret. Har kört det från o till i minst två år!
RaderaJag är självlärd! Kul med mat!
KRAM!!
Men så mycket god mat, här är en till som både älskar att laga mat o sen njuta av den. Kramisar Tina
SvaraRaderaTack! Visst är det kul!!
RaderaKRAM!!
Oj så mycket gott du bjuder på! Tack!!! Nu blir jag sugen på att prova något nytt :)
SvaraRaderakram kram Malin
Tack! Mat är mumsigt!
RaderaKRAM!!
Mmm så mycket gott
SvaraRaderaDen där kycklingen får jag nog prova och laxen
Inspirerande för mig som lätt kör fast
Tack
Kram
Tack! Varsågod!! Nåda är goda:-)
RaderaKRAM!!
Gillar också mat och bak :) kram Diana
SvaraRaderaVet! Det är ju så kul!!
RaderaKRAM!!
Sa mycket gott!
SvaraRaderaJa vad vore livet utan mat?! Det är ju bade nödvändigt och en stor njutning!
Samma här, visst är det härligt att ga ut och äta men min familj gillar bäst maten här hemma!
Kramar
Jag älskar att känna spisvärme men lika underbart att bara få sätta sig o bli bjuden... restaurang är tummen upp!
RaderaKRAM!!
Så mycket gott. Jag fastnade i de "svarta" tomaterna......har jag aldrig sett. vad är det? Är de goda? Önskar dig en fin måndag. Kram Anette
SvaraRaderaDe svarta tomaterna är mina egna. Så söta o goda!
RaderaKRAM!!
Jag gillar dina recept här på bloggen.
SvaraRaderaHar lagat flera av dem också. MUMS!!
Ha en superfin måndag!
Kram!
Vad kul! Hoppas det smakade!
RaderaSuperfin måndag till dig! KRAM!!
Hej Anna!
SvaraRaderaJavisst är det härligt med mat!
Tusen tack för alla fina recept! Jättekul! Ska skriva ut dem och lägga i receptlådan i köket.
Önskar en fin oktobervecka till dig
Kramar Anncathrine
Varsågod!!
RaderaFin oktobervecka till dig med Anncathrine! KRAM!!
Wooow, nu blev man riktigt hungrig och inspirerad till matlagning. Kraaam Pia
SvaraRaderaKul!! Här är jag mätt i magen!
RaderaKRAM!!
Mums så gott! Härliga bilder! Åh, vad jag vill ha en riktig kamera...
SvaraRaderaKram Jenny
Jag tar de flesta bilderna med min iPhone5. Sen har jag Canon G12, en instamatic! Superbra kamera! Köp den!!
RaderaKRAM!!
Oj vad gott det ser ut!
SvaraRaderaHälsningar från Marie i Göteborg
Tack Marie!
RaderaKRAM!!
Mums vad gott!! Ska nog prova något recept själv!! Vart så sugen nu!
SvaraRaderaKul att även du är med i insamlingen för Rosa Bandet - idag länkade jag till alla som är med!
Ha en underbar tisdagskväll!//Jennifer
Det är ett bra initiativ med insamlingen!
RaderaKRAM!!