Laxfilé i ugnen med pressad potatis.
Snabbt och enkelt med rena milda smaker...
- Lägg laxfiléerna i en ugnfastform. Krydda med citronpeppar och salt. Smula över med fetaost och halverade cocktailtomater. Ringla över med fin olivolja smaksatt med citron. Strö över med torkade örtkryddor. In i ugnen ca 15 min i 220 grader.
- Sjud upp cremé fraich med rivet citronskal, lite salt och peppar. Även god som kall till sommaren.
- Servera laxen till pressad potatis, krispigt salladsblad med färska räkor och citronsås.
Rotmos med rimmad oxbringa!
Goda svenska smaker...
- Skala och tärna en stor bakpotatis och en stor bit kålrot. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten med kryddpepparkorn och lagerblad plus lite buljong från den rimmade oxbringan.
- Skär ca 600 g kokt rimmad oxbringa i ½ cm tjocka skivor (spara buljongen). Lägg skivorna i en ugnsform och häll på lite av den sparade buljongen. Värm mitt i ugnen 10-15 min.
- Mosa rotmoset med resten av den sparade buljongen från oxbringan. Krydda efter smak.
- Stek 1 förp haricots verts (tinade) i 1 msk smör, 1-2 min. Krydda med lite salt.
- Servera med senap, lite riven pepparrot och haricots verts.
Marockansk saffranskyckling med fänkålssallad!
En riktig smakfest!
- Finhacka 1 gul lök och pressa 2 vitlöksklyftor. Tärna 1 grön paprika. Värm upp 1 msk olja i en stekgryta. Tillsätt ca 600 g kycklinginnerfilé, paprika och all lök. Krydda med salt, stek 2-3 min.
- Rör ner 1 pkt saffran, 1 tsk malen kanel, 2 tsk spiskummin, 1 tsk sambal oelek, 4 dl vatten, 2 dl russin och 1 tärning kycklingbuljong. Sjud under lock ca 10 min.
- Dela 1 fänkål på längden. Skär bort roten och skiva fänkålen tunt. Lägg i en skål och tillsätt finrivet skal och 1 msk pressad saft från 1 citron, 2 tsk olja (gärna olivolja), 1 tsk flytande honung och 1 krm salt. Blanda ihop salladen och kör försiktigt med stavmixer om du har en.
- Halvera 1 granatäpple och slå ut kärnorna. Strö granatäpplekärnorna över fänkålsalladen.
- Servera saffranskyckling med fänkålsallad, ris och 1 förp libabröd.
Ungersk gulasch blev det idag!
- Sätt ugnen på 200 grader. Tillaga sedan 1 ciabatta enligt anvisning på förpackningen.
- Finhacka 1 gul lök. Tärna 2 röda paprikor och 1 bakpotatis.
- Bryn ca 500 g högrevsfärs, lök och 2 vitlöksklyftor (pressade) i lite olja i en stekgryta, 1-2 min.
- Tillsätt potatis, paprika, 3 msk paprikapulver, 1 msk hel kummin, 1 tsk torkad timjan, 3/4 tsk salt, 2 krm cayennepeppar och 2 1/2 msk tomatpuré. Stek 2-3 min. Blanda ner 500 g passerade tomater, 5 dl vatten, 2 tärning köttbuljong och 2 tsk flytande honung. Låt sjuda 15-20 min.
- Kumminmarinerad gurka: skala och halvera 1/2 gurka på längden. Skrapa ur kärnhuset och tärna gurkan. Finhacka 1/2 kruka persilja. Blanda allt i en skål med 1/2 tsk hel kummin och 1/2 krm salt.
- Servera Ungersk gulasch med kumminmarinerad gurka, varm ciabatta och en klick grekisk yoghurt.
Go Kram till alla... Anna
♥
(bilder fotade av mig med min Canon G12)
Mums! Ännu fler recept som jag maste spara och testa! Ser ljuvligt gott ut!
SvaraRaderaKramar
Marockansk åt vi på samma dag! Gott!!
RaderaKRAM!!
Ser väldigt gott ut det där Anna, blev riktigt hungrig:) Kram Nilla
SvaraRaderaJag är proppmätt! Kul med mat!
RaderaKRAM!!
Oj oj så mycket gott. Kram Anette
SvaraRaderaDet är kul o gott med mat!
RaderaKRAM!!
Oj, vad mycket goda recept du bjöd på.
SvaraRaderaKram Mamma C
Tack och våga prova den marockanska. Så god!
RaderaKRAM!!
Oj, oj så mycket gott!
SvaraRaderaTack för du delar med dig av goda recept!
Kram Bodil.
Tack o varsågod!
RaderaKRAM!!
Vad skönt att du sköter menyn åt oss. Då slipper vi tänka :-)
SvaraRaderaKram Helen
Haha det gör jag med nöje :-) Så varsågod!
RaderaKRAM!!
Din räkgryta med créme fraiche du hade för ett tag sedan fick högsta betyg av enig testpatrull. Lagom många ingredienser. Den här veckan har vi linas matkasse. Ha en fin onsdag
SvaraRaderaKram
Kul!! Den är smarrig! Bjud på den marockanska, så GOD!!
RaderaLinas är perfekt... gillar hennes matkasse!
Fin onsdag till dig med! KRAM!!
Åh, vad hungrig jag blev så mycket gott kram Diana
SvaraRaderaJag gillar att lags mat! Nu blev jag hungrig jag med ;-)
RaderaKRAM!!
Å vad mycket gott du alltid bjuder på Anna!
SvaraRaderaVi åt lax igår med stekta päron till, så gott!
Den gulaschen måste jag testa, kan nog bli redan till helgen.
Var rädd om dig!
Kram Pia
God mat piggar upp! Lax och päron låter spännande...du får lägga upp receptet!
RaderaTACK fina du! Var rädd om dig du med! KRAM!!
MMMMM det ser underbart gott ut:) jag blir glad härinne.
SvaraRaderaOm du vill se en underbar webshop ala julklappar kan du kika in till mig:)
Ha en mysig 2a advent
LOVE Maria at inredningsvis - Swedish decor, food, and fashion