Hoppas ni har det varmt och skönt i stugorna!
Här är den första semlan avklarad... riktigt smarrigt!
middagstips...
Baconlindad hjortfärslimpa med äppelsmörsås♥
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda 1/2 dl ströbröd, 1 1/2 dl mjölk, 1 tsk salt, 2 1/2 tsk torkad timjan och 2 krm svartpeppar i en rymlig bunke. Låt stå och svälla några minuter.
- Blanda ner ca 500 g hjortfärs och 1 ägg i bunken.
- Lägg ut skivor från 1 förp bacon omlott bredvid varandra i en rymlig ugnsform.
- Fördela färsen mitt på baconet och forma till en limpa. Vik upp kanterna från baconet så att det täcker färsen.
- Klyfta 1/2 gul lök och 1/2 äpple och lägg runt limpan. Krydda med en klick smör, lite salt och svartpeppar på löken och äppelklyftorna.
- Tillaga mitt i ugnen ca 30 min
Äppelsmörsås♥
- finhacka 1/2 gul lök och 1/2 sött stort äpple.
- Fräs allt i en rejäl klick smör i en liten kastrull.
- Pudra över 1 msk vetemjöl.
- Vispa ner 33 cl äppelcider och 1 tärning köttbuljong. Sjud 15-20 min.
- Tillsätt 3 msk smör och 1 1/2 tsk vitvinsvinäger till såsen och mixa slät med stavmixer.
Servera baconlindad hjortfärslimpa med äppelsmörsås till pressad potatis... så gott!
Bon appétit!
Vill tipsa om denna suveräna hackare (utan att få tårar i ögonen av löken). Se HÄR!
Här har jag hackat lök och äpple med Alligator. Tack, för den smarta julklappen!
Varm kram till alla... Anna
♥
(bilder fotade av mig med min Canon G12 )
Toppentips! MÅSTE testas, har ju en make som kommer hem med vilt var och varannan dag du vet...
SvaraRaderaOch DU! Blev ju supersugen på att åka till det där hotellet så jag gick in och kika men attans så fullbokat det var... :-( Hade gääärna åkt till solen! NU!
KRAM raring!
Judita
Synd att det var fullbokat ;-) Tur har du som har en jägare. Jag köper mitt viltkött! Det är så gott!
RaderaKRAM!!
Å, så gott det ser ut! Älskar din mat Anna. Jag vill äta allting.
SvaraRaderaVad härligt ni har det med semlor också :)
KRAM!
Tack! Mat är kul och god mat är en viktig del hos oss!
RaderaKRAM!!
Det både ser och låter alldeles ljuvligt gott. Tack för tipset.
SvaraRaderaKram
Det var Jättegott med äppelsåsen till köttfärslimpan!
RaderaKRAM!!
Det såg gott ut både mat och semlan...mums. Kram Anette
SvaraRaderaProppmätt blev jag o gott var det!
RaderaKRAM!!
Det där såg riktigt smartigt ut.
SvaraRaderaKram Helena
Smart mat är tummen upp! Ekologiskt och närproducerat ;-) och smarrigt!
RaderaKRAM!!
Va, gott och kaffe och semla är inte fel det heller.
SvaraRaderaKram Mamma C
Semla älskar jag! Nu har jag tagit min första o sista för i år :( KRAM!!
RaderaAlltsa jag ser hur manga semlor som helst pa bloggar, insta, fb... redan nu. Var det inte i februari man at sana förr?!
SvaraRaderaDin middag sa i alla fall väldigt god ut. Som vanligt. Snart kommer jag nog och valdgästar er pa en middag!!
Kramar
Du är så välkommen! Det är bara att ringa på!
RaderaFettisdsgen har väl mer eller mindre försvunnit! Nu finns det semlor överallt!
KRAM!!
Det ser fantastiskt gott ut.
SvaraRaderaSemla? Hm. Inte så sugen på det. Ännu. På Gateau som jag stannar till vid på morgonen på centralen har de minisemlor. Det kanske blir en sådan på fettisdagen. Lagom storlek. Kram
Minisemlor är alldeles lagom! Går bra att dela en stor också.
RaderaKRAM!!
Min stackars familj får leva utan lök, allergisk som jag är.
SvaraRaderaÅt en liten semla i helgen, mums!
Kram N
Ajdå! Går säkert bra utan också!
RaderaKRAM!!
Men så gott detta låter. Kanske skulle jag våga prova mig...
SvaraRaderaHa en fin torsdag!
Klart du vågar prova! Gott var det...
RaderaKRAM!!
Nja, semlor hoppar jag gärna över. Gillar de inte helt enkelt. Bra med fiffiga lösningar på lökhack.
SvaraRaderaKram Lena
Nä! Det som är så gott! Men en per år räcker! Helst med varm mjölk.
RaderaJa, den hackaren är smart! KRAM!!
Men vad gott det såg ut och semla mums kram till dig fina Anna/Diana
SvaraRaderaDet var gott! KRAM!!
Radera