Gräsmattan hemma hos oss är full av små doftande violer. De blir bara fler och fler efter varje år.
Jag älskar violdoften och smaken... violpastiller, likören Parfait Amour, kombon viol och lakrits mmm.
Lakritsremmar? Haha! Nej, det är nykokt spagetti-nero... den är bara färgad av bläckfisksbläck.
Smakar som vanlig pasta men är mycket mer al dente.
Vi var väldigt skeptisk till den svarta spagettin... men den gjorde succé.
Till den svarta spagettin hade vi en tomatsås med sting och persilje- och parmesanostpanerad stekt kycklingfilé.
- Tomatsås med sting: Finhacka två schalottenlökar, tre vitlöksklyftor och en röd chili. Tärna fyra tomater. Häll av en burk kapris. Fräs lök, vitlök, tomat, chili och 2 msk kapris i olivolja i en kastrull på medelvärme, 3-4 min. Tillsätt en burk krossade tomater och 2 tsk flytande honung, låt sjuda i 15 min.
- Paneringen till kycklingfiléerna: Finriv ca 100 g parmesan. Lägg hälften av osten på en tallrik tillsammans med 2 msk ströbröd och 1/2 ask persilja. Skär kycklingfilé på längden till tre skivor per filé. Krydda med salt och svartpeppar. Vänd kycklingen i persilje-parmesanblandningen. Stek den ostpanerade kycklingen frasig.
Middagen blev färgglad och jätte, jättegod!
Blanda nykokt pasta med tomatsås och resten av den rivna parmesanen.
Toppa med persilja och stekt kyckling.
Blanda nykokt pasta med tomatsås och resten av den rivna parmesanen.
Toppa med persilja och stekt kyckling.
Bon Appétit och Kram till alla... Anna
♥
(bilder fotade av mig)
Det såg lite märkligt ut med svart pasta. Men rätten lät jättegod och ser god ut med.
SvaraRaderaKram mamma C
Haha precis vad vi också tyckte! Men det var inte så farligt när vi blandade med rött o vitt :-)
RaderaKRAM!!
Det ser verkligen gott ut, skulle jag gärna vilja bli bjuden på! Ljuvliga bilder!
SvaraRaderaStor tisdagskram från Kate
Tack! Festligt o gott :-)
RaderaKRAM!!
Hallå där!
SvaraRaderaMen ååå sån där pasta har jag fått i present av min pappa..men jag har inte vågat testa än....
gillar inte bläckfisk o trodde liksom att det smakade så...:) Kanske ska våga mig på att prova då..
Vilken mysig måndag ni hade och ååå va gulligt det är med små plaskande bebisar...;)
Å 1000-tack fina fina du för dina ord om fotot på mig å Mattias...jag blev rörd av dina ord och de gick rakt in i hjärtat!
Kraaaam Katarina
Pastan är jättegod o smakar som vanligt. Testa så får du se! Så mysigt att kunna få kvalitétid tillsammans med barn o barnbarn. Ni var/är så fina tillsammans.
RaderaKRAM!!
Säger bara, MUMS!
SvaraRaderaKram
Maria
Det var mums också :-)
RaderaKRAM!!
Så spännande med svart spagetti. Har aldrig sett det tidigare.
SvaraRaderaVi har pasta med spenat men det finns väl i Sverige också antar jag.
Mycket gott som vanligt hos Anna! :)
Violer är så vackra tycker jag.
Kram!
Röd o grön pasta har jag sett. Men denna svarta är ny för mig. Ska vara vanligt i Japan.
RaderaKRAM!!
Har spanat in den svart spagettin men inte vågat testa *haha* Den gröna är god :)
SvaraRaderaKanske skulle testa den i alla fall. Tack för en massa bra mat tips. Kram och ha en fin dag
Gör det! Kul med lite nytt! God är den!
RaderaKRAM!!
Viol ja, älskar den smaken också. Jättemycket. OCH jam kombon viol och lakrits är verkligen så topp.
SvaraRaderaKUL med svart pasta, har aldrig smakat, men nu får jag lust att göra det. SER verkligen ut som lakritsremmar.
Kan tänka mig att det ni lagade var gott.
MMM...alltid inspirerande hos dig.
Du, jag har gjort listan du hade häromdagen, hihi!!
Kramar!!
Mmmm... Sias glass lakrits vanilj viol glömde jag på min lista. Ska kolla in din. Kul!!
RaderaKRAM!!
Hej!
SvaraRaderaDet låter verkligen jättegott! det ska jag absolut prova att göra. Tack för receptet.
Åhhhhh, så ljuvligt, älskar violer, har också lite på tomten, men inte så många.
Fin onsdag
Kram Anncathrine
Mina violer har förökat sig massor. Så fint! Blir glad av dem.
RaderaKRAM!!
Svart spagetti. ..coolt. Kram Anette
SvaraRaderaJättecoolt =) KRAM!!
Radera