Nu blommar den stora röda sammetsrosen Ingrid Bergman...
I fredags hade vi tur med vädret när vi hade våran sommarfest med våra nära och kära.
Sommar + fest = KUL! Jag älskar verkligen våra sommarfester. Temat i år var bröllopsfest♥
Sommar + fest = KUL! Jag älskar verkligen våra sommarfester. Temat i år var bröllopsfest♥
Och hur många gullungar har vi inte hos oss i år. Världens roligaste!
Första mötet när Theo får träffa sin lilla kusin Inez.
Inez blev tre månader i fredags, den 1/7.
Frank har blivit svårfotograferad... han far omkring överallt! Sitter inte still.
Att bjuda på drink med tilltugg är ett utmärkt alternativ till att bjuda på en hel middag!
Kanske särskilt så här på sommaren. Temat var ju bröllopsfest. Hjärtechips i skålarna.
Våffelhjärtan med löjrom, smetana, rödlök och dill. I champagneglasen Chevalier Blanc de Blancs Brut.
Alkoholfritt alternativ var krusbärsläsk... en gammal favorit hemma hos oss när vi har fest!
Vill tipsa om Chevalier Blanc de Blancs Brut. Ett elegant mousserande vin som är torrt och friskt med smak av äpple, aprikos, grapefrukt och örter. Ett ekologiskt kvalitetsbubbel till fyndpris!
Hipp Hurra! Vi utbringade en skål och önskade all lycka till de nygifta!
Roliga möten och härliga skratt! Vi är verkligen en stor familj!
Och den kommer bli ännu större för i november kommer Frank få ännu en ny liten kusin.
Och den kommer bli ännu större för i november kommer Frank få ännu en ny liten kusin.
Det var extra festligt i år med alla småbarn... kul, mysigt och intensivt!
Precis som det ska vara! Tänk nästa år... då är det ännu mer spring i gräset.
Grillmästarna fixade ett perfekt grillat kött. Visst är det mysigt att grilla ute.
Med Min bästa marinad blir det hur gott som helst.
1/2 dl balsamvinäger
1/2 dl olivolja
1/2 dl soja
2 krossade vitlöksklyftor
flingsalt och nymalen svartpeppar
Blanda samman och låt köttet marinera i minst en timma.
När köttet var färdiggrillat och upplagd på serveringsfatet klickade jag på eget grillsmör.
Detta underbara grillsmör med soltorkad tomat måste ni göra för jisses så gott det är.
125 g rumsvarmt extrasaltat smör
hacka en 1/2 liten burk marinerade soltorkade tomater
två pressade vitlöksklyftor
flingsalt och nymalen svartpeppar
Kvällen var varm, ljus och skön... inte en droppe regn! Det var ju tur eftersom vi hade planerat att grilla.
Till det grillade hade vi ett riktigt gott rödvin som jag varmt rekommenderar. Ett kärleksvin♥
Amorin Red Heart Selection är ett portugisiskt rödvin som bjuder på mörka körsbär, svarta vinbär, hallon och violer.
Vinet är varmt och inbjudande! Man blir skön under blusen...
Vinet är varmt och inbjudande! Man blir skön under blusen...
Fredagens middag var riktigt, riktigt god så den bara måste jag dela med mig till er!
Grillad fläskfilé med egen marinad o grillsmör, rostad färskpotatis i ugn med olivolja och salt.
En stor grekisk sallad, vattenmelon och oliver. Två gräddfilssåser. En med citron och en med dragon och vitlök.
Tomatsalsan som jag hade gjort fick beröm av många. Den blev supergod! Den måste ni bara prova.
Tomatsalsa till 20 personer...
två askar körsbärstomater som jag skar i fyra bitar
en liten burk marinerade soltorkade tomater som jag hackade
två hackade rödlökar
3 pressade vitlöksklyftor
6 msk olivolja
3 msk balsamvinäger
flingsalt, nymalen svartpeppar och chiliflakes
en kruka hackad basilikablad
Och desserten... frozen strawberries cheesecake, nyplockade jordgubbar och kanelbullar.
Receptet på cheesecaken hittar du HÄR!
Receptet på cheesecaken hittar du HÄR!
Innan desserten var det dags för bröllopsvalsen... den kom de inte undan med.
Och helt plötsligt i ett svep så dansade vi allihopa vals till Sven-Bertil Taubes Änglamark.
Så mycket god mat, dryck och vänskap!
Ja, jag verkligen älskar sommarfest!
Lite småslak var jag allt igår efter en fantastiskt trevlig eftermiddag och kväll i fredags.
Så det gjorde ingenting att det ösregnade hela lördagen...
Idag, söndag har vi tillbringat hela förmiddagen i solen på bryggan vid vårt sommarbo.
Eftermiddagen bjöd på grillat igen hemma hos mannens son... jättemysigt!
Så det gjorde ingenting att det ösregnade hela lördagen...
Idag, söndag har vi tillbringat hela förmiddagen i solen på bryggan vid vårt sommarbo.
Eftermiddagen bjöd på grillat igen hemma hos mannens son... jättemysigt!
För Theo var det mer intressant och spännande med legolådan än lilla kusinen Inez.
Ett gäng fina tjejer...
Vem som stod i centrum idag... jo gissa... just det! Det var ju söta lilla Inez. Våran lilla nyponros...
Sen får vi inte glömma söta mysiga Bus-Theo som helt plötsligt har blivit en stor pojke.
Vad roligt att läsa om din helg och festen. Fantastiska foton. Så god mat ni har ätit, måste prova dina recept. Hoppas din vecka fortsätter bra.
SvaraRaderaKram
Maria
Tack Maria! Och idag skiner solen! Fin vecka till dig! KRAM!!
RaderaJisses Amerlia, vilket sjudundrande kalas! Och tänk, att ni dansade! Händer inte
SvaraRaderaofta nu för tiden. Vackra människor i alla åldrar.
Maten! Den ska vi inte ens TALA om! Gjorde du allt själv? Det var så vackert upplagt;
glasen eleganta; kaffekopparna av fint porslin; ja, allting såg perfekt ut.
Tack för att jag fick vara med! säjer Ruth i Virginia
Tack Ruth! Så kul med dans o god mat. Maten gör jag själv. Men jag ber mannen att hacka löken, halvera potatisen och grilla köttet :-) Tycker det är kul att planera maten.
RaderaKRAM!!
Vilken härlig tradition ni har. Mycket gott ni bjöd på också. Jag gör också alltid min marinad själv. Det blir godast så.
SvaraRaderaKram Mamma C
Visst blir det godast. Och så enkelt!
RaderaKRAM!!
Vilken fantastisk fest och vilken härlig familj ni är, er gemenskap och kärlek till varandra lyser i varje bild. Och din mat Anna som alltid lika fantastisk. Kramisar Tina
SvaraRaderaTack Tina! Det är värdefullt med en stor familj. =) KRAM!!
RaderaÅ vad mysigt och gott allt ser ut! Älskar när vi genom alla fina bilder får vara med på era kalas.
SvaraRaderaHa en fortsatt skön vecka!
Kram Pia
Tack Pia! Fin vecka till dig med. KRAM!!
SvaraRadera