Jag känner mig extremt lurad på vädret... det är ju mars. INTE februari!
Denna helg har vi Lotta och Teddy hos oss. Lotta har åkt på en influensa med 39-graders feber.
Inte kul eftersom det är de två sista föreställningarna på Djungelboken denna helg. Men blir man sjuk så blir man. Inget att göra åt.
Mannen har också legat hemma och varit sjuk. Han som har Luther på axeln brukar aldrig vara hemma.
Så han har verkligen varit dålig. Inte nog med det. Frank går på en penicillinkur.
Men droppen var nog att mannens dotter och barn som kom på Sverigebesök har legat sjuka sina två veckor här.
Så synd om dem. Men igår kom de hem till Antibes och känner sig lite bättre.
Peppar, peppar... jag har hållit mig frisk än så länge. Har nog blivit immun mot allt!
Inte kul eftersom det är de två sista föreställningarna på Djungelboken denna helg. Men blir man sjuk så blir man. Inget att göra åt.
Mannen har också legat hemma och varit sjuk. Han som har Luther på axeln brukar aldrig vara hemma.
Så han har verkligen varit dålig. Inte nog med det. Frank går på en penicillinkur.
Men droppen var nog att mannens dotter och barn som kom på Sverigebesök har legat sjuka sina två veckor här.
Så synd om dem. Men igår kom de hem till Antibes och känner sig lite bättre.
Peppar, peppar... jag har hållit mig frisk än så länge. Har nog blivit immun mot allt!
En liten tröst. Såg detta vårtecken häromdagen när jag åkte till jobbet... sångsvanarna har anlänt.
Kålrabbi är ett underbart gott vegetariskt tillbehör! Milt, lite sött och krispigt.
Ja, förresten inte bara gott! Nyttigt är det också. Kålrabbi innehåller mängder med bra grejer.
B-vitamin, C-vitamin, fosfor, kalium, kalcium, magnesium, folinsyra och massor av grova kostfibrer!
Bjuder på riktigt goda vegetariska vardagsrätter med två olika kålrabbisallader!
Auberginegratäng med enkel kålrabbisallad.
Skiva en aubergine och lägg på ett galler med bakplåtspapper. Ringla över med lite olivolja och salta.
Tillaga högt upp i ugnen, 225 grader i ca 10 min, eller tills auberginen är rostad.
Grovriv en mozzarella och blanda ihop med 1 1/2 dl ströbröd, 2 msk olivolja och 1 tsk salt.
Lägg hälften av ströbrödsblandningen i botten av en smord pajform.
- Tomatsåsen: Hetta upp lite olivolja i en kastrull. Tillsätt en finhackad gul lök, en pressad vitlöksklyfta, en burk konserverade körsbärstomater, en förp. linser sköljde och avrunna, 1 msk honung, salt och peppar efter smak. Låt puttra i 10-15 min.
Häll på hälften av tomatsåsen och fördela auberginen över.
Bred på resten av tomatsåsen och resten av ströbrödsblandningen och toppa med torkad oregano.
Gratinera aubergingratängen mitt i ugnen, 225 grader tills den har fått fin färg. Ca 20-30 min.
- Kålrabbisallad: Skala och strimla en kålrabbi. Finhacka en banancharlottenlök. Bland i en skål med en påse mixsallad, 2 msk sesamfrön, 1/2 msk rödvinsvinäger och lite fin olivolja.
Serverad auberginegratäng med kålrabbisallad.
Denna vegetariska rätt gick hem hos mannen som annars föredrar kött, sås och potatis.
Riset och dumplingen sköter sig själva. Här är det själva kålrabbisalladen som är ett litet pyssel.
Den är så god! Den passar även perfekt till grillad fisk i sommar... mmmmmmm.
Godaste japanska kålrabbisalladen!
- Dressing: Vispa ihop 2 msk äppelcidervinäger, 2 msk neutral olja, 2 tsk socker, 2 krm salt, finrivet skal från en lime, 1 msk saft av lime och lite chiliflakes.
- Skala och grovriv en kålrabbi. Dela en gurka på längden och gröp ur kärnhuset och skiva gurkan. Finstrimla ett paket sockerärter och en 1/2 rödlök. Lägg allt i skålen med dressingen.
- Rosta 2 msk sesamfrön i torr stekpanna. Blanda det med en pressad vitlöksklyfta och 1/2 liten förpackning med fryst ingefära. Blanda ner allt i salladskålen.
Tips! Goda japanska dumplings med tillhörande dipsås... bara att steka. Snabbt och enkelt!
Servera nystekta dumplings med dippsås, ris och kålrabbisallad. Helt magiskt gott enligt mig... Mums!
Bon Appétit!
Och nu står det några alldeles underbart, krämiga räkcrêpes i ugnen!
Strax Mellomys... fem röster var på Benjamin Ingrosso och Felix Sandman.
Trevlig helg och kram till alla... Anna
♥
(Bilder fotade av mig)
Du måste ha blivit imun mot bacillerna. Så gott det såg ut, så det här kommer att testas.
SvaraRaderaKram Carin
Det hoppas jag! Har inte tid eller ork att vara sjuk.
RaderaKRAM
Usch den här influensan vi har i år är inte rolig, jag är inne på min 3dje vecka med heshet och hosta och sambon har precis däckat i soffan med feber och hosta, hoppas verkligen stt du slipper. Håller med dig ang vädret. Kram Eva
SvaraRaderaFy stackare! Än känner jag inte av något men maken är inte riktigt bra än. Så trött på denna vinter!! Vill ha sommar NU! Krya på er!
RaderaKRAM
Å, inte roligt med sjukdomar...Hoppas alla frisknat till lite mer nu! Och att du har klarat dig...Jaa, man är rätt trött på vintern nu. Men våren kommer, snart snart...
SvaraRaderaTack för recept som ser väldigt goda ut!!
Hej Ninnie! Tack, nu är alla friska! Väntar bara på våren.
RaderaKRAM