söndag 1 juli 2018

Finns hur många körsbär som helst hemma hos oss🍒


Underbart saftiga goda bär. Stora, söta och delikata. 


Nyplockade bigarråer i min trädgård. Vill ta vara på dem. De är ju så, så jättegoda!
Och nyttiga! Fulla av C-vitaminer och de är bra mot ledvärk, hudinflammationer och sömnlöshet.

Middleaged teacher´s Wardrobe Diary

🍒 Gammal vit favoritblus med gröna broderier - Odd Molly
🍒 REAFYND! Superfina gröna bomullsshorts - Odd Molly



Obesprutade bigarråer som vuxit sig smarriga i ett varmt och soligt Kolmården.  
Godare än godis... äta som de är, till frukost i yoghurten eller varför inte en Twin Peaks körsbärspaj.


Twin Peaks Cherry Pie🍒
Se receptet HÄR!




Kommer ni ihåg Agent Coopers favoritbakverk Cherry Pie som han alltid åt på Norma´s RR Diner från kultserien Twin Peaks?
Förstår att han alltid beställde in en sådan... körsbärspajen är ju så god!


Clafoutis är en fransk traditionell dessert med svarta körsbär.
Körsbärskaka Clafouti... se receptet HÄR!

Clafoutis🍒


I en äkta Clafoutis ska man helst inte kärna ur körsbären, men det gör man såklart som man vill.



En krämig kaka fylld med goda egna bär som jag serverade med lättvispad grädde.

Yummy, yummy, yummy! 


Man kan göra den här kakan i en stor form, men tyvärr blir den inte lika god som när man gör den i portionsformar tycker jag.


Lovar! En magiskt god dessert. 


Dagens kakbak med bigarråer har förgyllt hela min dag. Vilken doft och vilken färgprakt! 



Vi har även ett körsbärsträd som är alldeles översållat med bär.
Men vad är det för skillnad egentligen på körsbär och bigarråer?
Jag tycker att körsbären är sötare och lite godare men bigarråerna är större och mer fasta i fruktköttet, de känns lite lyxigare.




Så nu ska det kokas körsbärssylt och körsbärsmarmelad.
Sylten är god till pannkakor och marmeladen blir supergod till mina favoritostar.



Solen i ögonen... allt ljus på dig!

Solig Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)

8 kommentarer:

  1. Du får koka lite spottsoppa också. Det gillade jag som barn och även nu såklart. Tack för dina smarriga recept. Här i Spanien är det säsong för körsbären med nu. Köper en kartong i veckan när vi är och handlar.
    Kram Carin.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha pratade just om spottsoppa med maken. Minns att min mamma gjorde det. Jättegott! Men vad jag fick spotta kärnor. Varför jag tog upp det med maken var för att det var lite jobbigt med att kärna ur ALLA körsbären till marmeladsylten. Frågade honom om det var ok med spottmarmelad =) TROR att jag fick bort alla kärnor. PHU! Nu står syltburkarna och svalnar.

      KRAM

      Radera
  2. Vilka härliga bilder. Bigaråer är så gott.

    SvaraRadera
  3. Älskar körsbär! Vräkte i mig en hel skål igårkväll! Har så många gånger tänkt baka en twin peaks paj men aldrig gjort det! Tack för fin inspiration!

    Kram jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Den pajen är smarrig! Hade en rolig i köket igår.

      KRAM

      Radera
  4. Hej Anna! Godmorgon. Hoppas du har ett underbart sommarlov...Vilka vackra bilder och sommaren har ju kommit lite längre hos er. Vad fint att få ta reda på och göra något gott av alla körsbär. Visst är det en fin känsla?

    Ja, mitt radhus, duplex, är också från 1989 och har också ca. 109 kvadrat i boyta. Dock har ingen uppdaterat det utan bara bott och nött på inredningen så nu blir det till att snygga till och göra det frächt :-) Jag skall ta lite i taget så att jag inte spräcker banken som vi säger på engelska.

    Ha det så underbart!
    Många kramar, Anneli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har en fantastisk sommar och hoppas den håller i sig. Kul att få renovera som man vill! Det kommer bli tipptopp hemma hos dig!

      KRAM

      Radera