Måste erkänna att jag var lite trögstartad i morse…sista tidens mörker över Sverige är tung!
Men som tur är så var det milt ute och mina höstblommor piggade upp.
Så här fint blommar det i rabatten vid entrén... finaste höstastrarna och kärleksört.
Till kvällsmat blev det japanska smaker...
Till kvällsmat blev det japanska smaker...
Black barley bowl med marinerade räkor, rostade sesamfrön, mango och avokadocrème
Myntamarinerade räkor...
Skala räkorna och lägg i en bunke. Skölj och finstrimla myntan.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet.
Blanda räkorna med limezest, pressad saft från halva limen och mynta.
Avokadocrème...
Lägg en avokado, pressad saft från 1/2 lime, 1 dl crème fraîche, en pressad vitlöksklyfta och salt i en bunke.
Mixa slät med stavmixer.
Kryddströssel...
Lägg alla kryddor i en mortel och mortla ihop till en kryddblandning.
1 tsk chili flakes, 1 tsk malen ingefära, 1 tsk paprikapulver, 1 krm salt och 1 krm socker.
Blanda ner resten av de rostade sesamfröna.
Sesamstekt grönkål...
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål.
Skär bort roten från grönkålen och strimla sedan bladen.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna, tillsätt grönkål och pressad vitlök.
Krydda med salt och fräs 2-3 min. Toppa med 3/4 av de rostade sesamfröna.
Koka upp black barley (svart matvete från Etiopien) i kycklingbuljong... eller byt ut till nudlar.
Tärna söta gula tomater och mango.
Lägg black barley i mitten på två tallrikar.
Lägg upp tomat/mango, marinerade räkor, avokadocrème och sesamstekt grönkål runt riset.
Servera toppad med kryddströssel.
Fin onsdagskväll till dig min kära läsare!
Bon appétit och kram till alla... Anna
❤
(bilder fotade av mig)
Såg himla gott ut din maträtt.
SvaraRaderaKram Carin
Tack🤗 KRAM
Radera