torsdag 10 oktober 2019

torsdagen den 10/10



Förra fredagsbuketten... de stora röda liljorna står fortfarande lika vackert.


Maken kom hem med årets Blossa-glögg. Aloha... en smak av Hawaii!
Aloha med smaker av passionsfrukt, hibiskusblomma, kokos och kaffe mmmm... 
Hmmmm... den värmer vi oss med till den första frosten.


Pizza Bianco med taleggio och zucchinisallad
Pizza bianco eller bianca är pizza utan tomatsås. 
Istället används crème fraiche, ricotta eller kronärtskockskräm. 


Hur smart och enkelt är det inte med färdiga små pizzabottnar... speciellt en torsdag när orken tryter.


 Zucchinisallad... SÅ GOD!!
Skölj zucchinin och hyvla långa remsor med en potatisskalare. 
Lägg i en skål och blanda med 2 msk citron-olivolja, 2 tsk vit balsamvinäger, lite salt, peppar och en nypa socker.


Salviastekt lök...
Skiva gul lök. Stek löken på medelvärme i en stekpanna med smör. 
Krydda med torkad salvia och salt. Låt steka 4-5 min, tills löken är mjuk.


 Lägg ut färdigköpta pizzabottnar på ett galler med bakplåtspapper. 
Bred crème fraîche + en klick ketchup + lite salt och peppar på pizzabottnarna.


Fördela salviastekt lök, cm-tjocka skivor av kronärtskocka och musslor på brödet.



Skär smakrik taleggio i tunna skivor. 
Toppa pizzan med ost, tomatskivor (tog våra egna sista söta) och torkad salvia & oregano. 
Gratinera i övre delen av ugnen 6-8 min. i 225 grader.


Den korta tiden i ugnen gör pizzan till en räddare i nöden utan att göra avkall på de goda smakerna.


Det smakade riktigt gott... blev två var och ett litet glas rött.



På väg hem från jobbet... spegelblankt, milt och skönt.
Och fredagsbuketten inhandlad på en torsdag... kunde inte motstå rosorna i höstiga färger.


Fin torsdagskväll till dig min kära läsare!

Bon appétit och kram till alla... Anna

(bilder fotade av mig)  

6 kommentarer:

  1. Ljuvliga bilder! Blir alltid glad av att "hälsa på" hos dej. =)

    SvaraRadera
  2. Så härligt gott!
    Måste testa de där pizzorna du gjorde. MUMS. Har fått så många mattips via din blogg. ETT jag verkligen älskar är den fake bea du skrev om för länge sen. Den är helt suverän!!!
    Gör den jämt då jag ska ha bea. UNDERBAR!!


    Blossa, det verkar urarta lite där med deras smaker ...
    Tycker inte det verkat gott, eller ens juligt, med deras smaker de senaste åren.
    Kanske bäst att de tar ett steg tillbaka nu.
    Men tur iaf att det finns vanliga glögg i massor att välja bland.

    Alltid mysigt att titta in hos dig.
    Kramar!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Kul! Visst är den falska bean god! Och enkel att göra! Haha Blossas glögg a la Hawaii verkar lite bananas! Det är mest en rolig grej! Den klassiska är tradition och ett måste.

      KRAM

      Radera
  3. Vilken god pizza du gjorde och zucchinisalladen ska jag testa omgående.
    Kram Carin

    SvaraRadera