måndag 30 december 2019

Gott Nytt 20-tal kära vänner!



Wow... ett helt nytt decennium kommer farande! År 2020! 
Mina föräldrar är födda på 20-talet... 100 år sedan!! Gatsbyeran med Charleston och allt! 




Vi ska ha ett lugnt och skönt nyårsfirande hemma... bara maken och jag.
Först ska vi hälsa på mamma och sedan gå den fina nyårspromenaden med facklor inne i stan.
Hemma blir det pyssel med matlagning... vi har planerat in en jäkla massa gott att äta.
Mellan varven har vi ett 500-bitarspussel att få ihop tillsammans... haha får se hur det går.
Blir även lite TV och självklart bubbel i glasen!




Annas Nyårsmeny

Klassisk svensk förrätt när den är som bäst.
Krispig råraka toppad med kalixlöjrom, gräddfil, finhackad rödlök, citron och dill.  
Lyxig middag som inte är alltför knepig att svänga ihop.
Knaperstekt ankbröst à l ‘orange.
Anka serveras med apelsin- och cointreausås, hasselbackspotatis och grön sparris. 
 Ännu en klassiker till efterrätt... crème brûlée med knäckig yta sitter sällan fel. 
Dessutom är den enklare att göra än vad du kanske tror.



Önskar dig min kära läsare ett Gott slut på detta decennium!
Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig och matbilder lånade från nätet)  

5 kommentarer:

  1. Mums så gott det lät. Gott nytt 2020. Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Gott nytt år! Nyårsmenyn låter god. Jag tänkte bara köpa lite skaldjur som inte ser alltför trötta ut (hummerstjärtar brukar det finnas iallafall) och sen har vi en flaska prosecco i kylen som inte gick åt runt jul. Tveksamt om vi håller oss vakna till tolvslaget - det var rätt längesen det lyckades oss :) .
    Hoppas ni får en fin och lugn kväll.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter gott o mysigt! Här håller vi oss vakna. Sover desto längre på morgonen. Gott Nytt!!

      KRAM

      Radera