onsdag 3 juni 2020

Kantarellpaj, doft av kaprifol och gökens koko...

Vilken sommar vi har. Hoppas ni njuter fullt ut! 


Idag när jag kom hem var jag hungrig! Jag ropade: "Vad blir det till mat?!!" Ingen hemma!
Snabbt tittade jag in i kylskåpet... och i frysen. Hmmm... jag hittade en påse med kantareller.


Jag slängde ihop en kantarellpaj... först bläddrade jag lite i boken Annas pajer.
Hittade Svamp- och ruccolapaj! Blev sugen... men vi hade ingen ruccola. 
Äsch, det gick lika bra med grönkål.



Först fräste jag de frusna kantarellerna... och sedan lade jag i en massa grönkål.



Kantarellerna och grönkålen stektes tillsammans... kryddade med grovmalen salt och peppar.


Vi har jättestora fina "närgårdsägg" med dubbla äggulor. Knäckte två ägg!
Hällde i 3 dl mjölk och rev massor (ca 3 dl) av Grana Pardona - parmesan.


 Vispade ihop äggröran och hällde den över kantarellerna och grönkålen som låg i pajskalet.
Pajskalet hade jag förgräddat något innan.


Så här på kvällen luktar kaprifolen ljuvligt... blir nästan lite vimmelkantig av den söta starka doften.





Och hur fin blev inte min kantarell- och grönkålspaj?
Till pajen fixade jag en liten röd sallad. 
Söta små tomater, paprika, cashewnötter, rapsolja-citron, vit balsamvinäger och örtkryddor.



Inte illa att ha en uteservering med doft av kaprifol.


Det blommar mest överallt i trädgården... och göken gal.
Vi fick en underbar middag under den blå Blå BLÅ kvällshimlen.



Må solen lysa på dig var du än är min kära läsare.
Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig) 

2 kommentarer:

  1. Kan man sitta bättre och äta en god kantarellpaj. -Nej jag tror inte det.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här tiden på året är helt fantastisk!

      KRAM

      Radera