Vilken sommar vi har. Hoppas ni njuter fullt ut!
Idag när jag kom hem var jag hungrig! Jag ropade: "Vad blir det till mat?!!" Ingen hemma!
Snabbt tittade jag in i kylskåpet... och i frysen. Hmmm... jag hittade en påse med kantareller.
Jag slängde ihop en kantarellpaj... först bläddrade jag lite i boken Annas pajer.
Hittade Svamp- och ruccolapaj! Blev sugen... men vi hade ingen ruccola.
Äsch, det gick lika bra med grönkål.
Först fräste jag de frusna kantarellerna... och sedan lade jag i en massa grönkål.
Kantarellerna och grönkålen stektes tillsammans... kryddade med grovmalen salt och peppar.
Vi har jättestora fina "närgårdsägg" med dubbla äggulor. Knäckte två ägg!
Hällde i 3 dl mjölk och rev massor (ca 3 dl) av Grana Pardona - parmesan.
Vispade ihop äggröran och hällde den över kantarellerna och grönkålen som låg i pajskalet.
Pajskalet hade jag förgräddat något innan.
Så här på kvällen luktar kaprifolen ljuvligt... blir nästan lite vimmelkantig av den söta starka doften.
Och hur fin blev inte min kantarell- och grönkålspaj?
Till pajen fixade jag en liten röd sallad.
Söta små tomater, paprika, cashewnötter, rapsolja-citron, vit balsamvinäger och örtkryddor.
Inte illa att ha en uteservering med doft av kaprifol.
Det blommar mest överallt i trädgården... och göken gal.
Vi fick en underbar middag under den blå Blå BLÅ kvällshimlen.
Må solen lysa på dig var du än är min kära läsare.
Kram till alla... Anna
❤
(bilder fotade av mig)
Kan man sitta bättre och äta en god kantarellpaj. -Nej jag tror inte det.
SvaraRaderaKram Carin
Den här tiden på året är helt fantastisk!
RaderaKRAM