Liten nyplockad bukett med egen färsk basilika, makens brors vitlök (mildare och godare än köpt),
ett paket fetaost, 3 msk olivolja, 1 msk vit balsamvinäger, 2 tsk torkad basilika och 2 1/2 dl créme fraîche.
Basilika med stjälkar och allt, 1-2 vitlöksklyftor, olivolja, balsamvinäger,
fetaost och torkad basilika mixas ihop till en grön slät smet.
Blanda ner basilikasmeten med créme fraîche.
Smaka av och krydda med nymalen fem peppar och lite salt. KLART!
Den vackra gröna såsen passar till allt! Kött, fisk, sallad, pasta, grönsaker... You name it!
Passar även på och bjuder på blåbärspajen...
Pajen blir mycket godare och lyxigare med mördeg istället för vanlig pajdeg.
Du vet, grunden till sju sorters kakor. 1- 2- 3-deg! Den har min mamma lärt mig.
1 dl socker, 200 g smör och 3 dl mjöl blandas varsamt till en fin deg.
Täcker pajformen med mördeg och förgräddar den i ca 10 min.
Fyller formen med nyplockade blåbär (galet mycket med blåbär i år).
Blandar knappt 1 dl strösocker med 1 msk potatismjöl som jag strör över blåbären.
Skjuts in i ugen tills pajen är färdig. Låt svalna innan servering.
Vi hade vaniljglass och flädersorbet till pajen. Blåbär + vanilj + fläder = SANT! Jättegott!
❤
Nu är det tyst och tomt till skillnad från igår.
Säger som tant Berg hos Lotta på Bråkmakargatan.
"Glad när de kommer och glad när de går!"
Middag på balkongen igen... på mat som blev över från gårdagens kalas.
Biff Rydberg! En lyxig variant av pyttipanna med fina råvaror. Färskpotatis, oxfilé och lök i fokus.
Till det rå äggula som även den blev över från gårdagen när jag gjorde flädersorbet. För då används bara äggvitan.
Det blev t.o.m. varsitt glas vin från rödvinsflaskan som vi bjöd på igår. Kaching!
När vi som bäst njöt av den goda maten kom en stor vacker Makaonfjäril flygande förbi oss och satte sig i balkonglådan.
Wow! Min favoritfjäril! Måste vara minst 25 år sedan jag såg en.
Den är så vacker! På 70-talet var det jättepopulärt att fånga fjärilar och göra tavlor av dem.
När jag lyssnade på Karin Smirnoffs sommarprat tog hon med mig till min barndomssommar.
När jag följde med mina storebröder och fångade fjärilar... och hur de la ner dem i en brun glasburk med eter.
Sedan fäste de upp fjärilarna och glasade in dem som fina tavlor.
Jag lärde mig namnen på alla fjärilar och de sitter än idag. Men jag låter dem flyga fritt.
Makaon, Apollo, Aurora, Blåvinge, Guldvinge, Sorgmantel, Påfågelöga, Amiral, Nässelfjäril, Citronfjäril... Kålfjäril.
Lev väl och ta hand om varandra!
Kram till alla... Anna
❤
(bilder fotade av mig)
Visst är det härligt att ha alla omkring sig men lite skönt med lugnet med.
SvaraRaderaNu norpar jag detta recept med från dig för det ser och låter galet gott.
kram Carin
Haha! Ja, visst är det så! Det är meningen att de ska norpas. Det gör mig glad!
RaderaKRAM