Jag köper mina ägg direkt från gården eller på REKO-Ring.
Där jag vet att hönorna går fria året om med möjlighet att sprätta och sandbada i rabatterna.
Spatsera och picka frön och bara få slumra till under en buske.
Deras ägg smakar fantastiskt, med en intensiv gula som man bara hittar hos riktigt lyckliga höns.
Jag kan inte äta vanliga "industriägg" längre. De smakar absolut ingenting!
Jag blir glad av solen och den värmer underbart skönt.
Så härligt att vi fortfarande kan sitta ute... som i ikväll.
Färska nykokta rödbetor gratinerade med fetaost till spenat- och fetaostpaj.
Till det våra egna supersöta tomater och ett pocherat ägg.
Jättegott!
Ett utsökt pocherat ägg. Vitan fast och gulan lös. Den här typen av mat är perfekt!
Går att få ihop på under en kvart och är så god att den skulle kunna serveras som en festrätt på lördagen.
Ännu mer ägg...
Pasta carbonara
Den godaste carbonaran på länge! Söndagens lunch...
Ett paket färdighackad bacon, en pressad vitlöksklyfta, hackad rödlök och persilja.
En klick smör och nymalen svartpeppar i den nykokta pastan.
Till servering... en rå äggula och våra goda tomater.
Jag älskar hösten!
Inte nog med att hösten bjuder oss på vackra färger i naturen.
Den bjuder oss också på härliga kulinariska upplevelser!
Vilt och svamp förstås, men också enklare goda ting som rotfrukter, betor, bär och äpplen!
Bon Appétit och Kram till alla... Anna
❤
(bilder fotade av mig)
Bra när man vet vart äggen kommer ifrån och vet att hönsen mår bra.
SvaraRaderaMycket gott man kan tillaga med denna vita eller bruna ovala sak 😁😉
Kram Carin
Äter minst två ägg om dagen! Läckert med ljusgröna ägg också. Det är visst svarta höns som värper dem.
RaderaKRAM
Visst är hösten ljuvlig med alla dess härliga färger. Jag köper och mina ägg direkt från en gård där hönsen är frigående, känns bra .
SvaraRaderaHa en fin dag. Kram Åse
Bästa äggen! Om en månad är det som vackrast med alla färger.
RaderaKRAM