Kolla in de här rönnbärsträden...
Hösten måste vara den allra vackraste årstiden. Jag älskar höstens färger!
Häromdagen åt vi något jättegott i Annas kök som jag vill tipsa om...
Citronbakad lax med dillstomp och sellerisallad...
Citronbakad lax gör du så här:
Lägg laxfilé med skinnsidan nedåt i en ugnsform.
Krydda med grovmalen salt, en nypa socker och nymald fem-peppar.
Finriv skalet av en citron över laxen. Skär citronen i klyftor till servering.
Tillaga laxen i mitten av ugnen ca 15 min, tills den är klar.
Godaste potatismoset och salladen till citronbakad lax.
Dillstomp gör du så här:
Finhacka en bananschalottenlök och en knippe dill.
Hetta upp 1 dl mjölk och 2-4 tsk smör i en liten kastrull.
Tillsätt mjölkblandningen, salt, löken och dillen till den nykokta potatisen, ca 450 g.
Stompa sönder potatisen med en potatisstöt. Rör ihop till ett grovt mos.
Sellerisallad gör du så här:
Hyvla selleristicks tunt med mandolin eller osthyvel.
Lägg i en skål och täck med iskallt vatten. Strimla ett äpple.
Blanda 1 tsk dijonsenap, 2 tsk vitvinsvinäger, 1 tsk neutral olja, 1/2 tsk flytande honung,
salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner äpplet i dressingen.
Vid servering, häll av sellerin och blanda ner sellerin och mâchesallad i en skål med äpplet.
Servera citronbakad lax med sellerisallad, dillstomp och citronklyfta.
Bon Appétit och kram till alla... Anna
♥
(alla bilder fotade av mig)
Hösten levererar alltid vackra härliga färger, det tycker jag med.
SvaraRaderaOch citronbakad lax lät väldans gott.
Kram Carin
Visst är det vackert ute nu🍁 Den laxrätten rekommenderas!
RaderaKRAM
ÅÅÅH, den rätten måste jag prova!!!
SvaraRaderaSer så totalt urgott ut!
MUMS!!!!
OGH vilken vacker höst du har. Vi har inte kommit lika långt här, det är för varmt ännu (pust). Längtar efter de där brinnande färgerna som du visar. MEN de kommer ju i sinom tid.
Kramar!
Tack! Det var verkligen jättegott! Nu är det vackert ute. Ska ut och fotografera i helgen.
RaderaKRAM