Mat är så mycket mer än en fråga om att bli mätt. Det handlar om en totalupplevelse.
Miljö, bemötande och kärlek till mat är en del av ingredienserna.
Råvarorna ska vara av högsta kvalitet och i största möjliga mån vara närproducerade.
Första kvällen åt vi på hotellet och vi satt precis vid det upplysta höga fönstret till vänster som syns på bilden nedan.
Vi bodde på Clarion Hotel Wisby för andra gången.
Ett jättefint hotell som jag rekommenderar varmt... en stor fin frukostbuffé och en häftig bar/lounge.
Här ligger även Selma City Spa Visby och restaurang Kitchen & Table.
På min tallrik... fjällröding, beurre blanc, pack-choi & shitake till ett glas vitt... så så gott!
Självklart fick jag smaka av makens lamb racks, rödvinssås, picklade rödbetor, rostad potatis och gräslöksmajonäs.
Och jag tror det var ett strå vassare... det smalt i munnen. Milda och rika smaker.
Solnedgång vid högklint onsdagskväll...
Och en skön och avkopplande spaupplevelse i medeltida miljö innan utgång före kvällen.
Ett dopp i poolen och en rofylld stund i bastun...
På Stortorget mitt i Visby bredvid Munkkällaren ligger min favoritrestaurang Bakfickan.
En liten supermysig restaurang med trevlig personal och det godaste från havet.
Fiskelycka! Här kan man även köpa havets läckerheter över disk.
Djup tillfredställelse på en tallrik... fyra stora delikata O.S.T.R.O.N. De var MINA!
Allt gott till dig min kära läsare!
Kram till alla... Anna
❤
(bilder fotade av mig)
Ser helt fantastiskt ut! Speciellt ostronen och havskräftorna. Det var längesen jag åt saffranspannkaka men jag minns det som väldigt gott.
SvaraRaderaKram!
Det var det också, verkligen jättegott! Saffranspannkaka påminner om ostkaka.
RaderaKRAM
Vilken härlig vistelse. Så vacker miljö. Det ser underbart ut.
SvaraRaderaDina havskräftor får mig att sakna hummer, riktiga Boston Lobsters, hela och stora med massor av kött i, så som man får dem serverade i USA. Här i Sverige får man mest delar av en hummer när man beställer det och jag blir alltid så besviken. Vet inte varför det är så...
Varm kram och ha det gott!
Anneli
Skulle också mer än gärna smaska i mig en stor hummer. Det vattnas i munnen på mig när du skriver om massor av kött.
RaderaKRAM
ÅÅÅÅ vad härligt och underbart ni haft det på den härliga ÖJN!! Blir så sugen att själv åka dit, saknar Gotland.
SvaraRaderaVilken god mat du ätit. MUMS!!!
Ostron gillar inte, men resten. MUMS!!
Älskar saffranspannkaka. SÅ gott.
Stor kram från mig!!
Ja, Gotland är underbar! Haha ostron som är så gott😋
RaderaKRAM
Gotland!!! Min första flygtur gick från Bromma till
SvaraRaderaVisby. Det var 1948. Min handbollstränare i IFK
Norrköping hade ett hus bredvid Gamla Apoteket, som
han lät 4 av laget bo i en vecka. Snäckgärdsbaden var
det enda hotellet i stan, där vi åt och dansade ett
par kvällar, men det var inte fråga om hummer och
ostron. 1949 - nyforlovad: Min fästman och jag tog
båten från Nynäshamn med våra cyklar nere i lastrummet.
Vi cyklade ön runt och bodde på vandrarhem (där vi inte fick sova i samma rum, för vi inte var gifta :)!) Det var en härlig semester; nästan inga bilar efter vägarna och så få människor på stränderna, att man kunde bada näck här och där. Ja, så var det för lite över 70 år sen! - -förlovningen hölll inte; 1951 reste jag till Amerika.
Rurh i Virginia
Hej Ruth! Åh vilket underbart minne! Haha nej, då fanns det inga franska ostron i Visby. Men säkert stekt strömming. Gott det också! Gotland är unikt och fantastiskt! Tänk, 70 år sedan du åkte till Amerika! Nyfiken, vad gjorde att du åkte dit? Inte så vanligt på den tiden. Jag hade en morbror som flyttade dit på 20-talet bara 16 år gammal. Han kom aldrig hem. Bodde i New York Manhattan. Han dog tyvärr på 70-talet. Tänk om jag har kusiner där. Vem vet! Har tänkt göra ett DNA-test.
RaderaKRAM