lördag 29 januari 2022

En ny favorit till fredagsmyset!

Crispy chicken taco med pico de gallo, bönkräm och zucchini. 
Kryddig kyckling serveras i tortillabröd tillsammans med den fräscha mexikanska tomatsalsan.


Fyllda varma tortillabröd med bönkräm, crispy chicken, pico de gallo, sötsyrlig zucchini och koriander.
Jösses så GOTT! Fräscha smakar som gifter sig med varandra. Tack Linas Matkasse!


Crispy chicken
Knäck ägg i en djup tallrik och vispa upp lätt med en gaffel. 
Lägg pankobröd och vetemjöl på separata tallrikar. 
Krydda kycklinginnerfilé med lite salt och nymald svartpeppar. 
Vänd kycklingen först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. 
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min per sida.



Sötsyrlig zucchini
Skiva en halv zucchini tunt och lägg i en skål. 
Blanda ner 1 msk äppelcidervinäger, 1 msk fin olivolja, 1/2 msk socker och 1/2 tsk salt. 
Låt stå till servering...


Bönkräm
Häll av och skölj svarta bönor. Lägg i en mixerbunke. 
Tillsätt en pressad vitlök, salt, 1/2 tsk malen koriander, nymald svartpeppar, 1/2 msk olivolja och vatten. 
Mixa till en kräm med stavmixer.


Pico de gallo
Finhacka en 1/2 silverlök. Tärna två tomat smått. Grovhacka färsk koriander. 
Lägg allt i en skål och blanda ner 2 krm chili flakes, salt, nymald svartpeppar, vitvinsvinäger och olivolja.

 Vegetariskt till lördagsmiddag!

Zeina Mourtada är kvinnan bakom den mångfaldigt prisbelönta 'Zeina's Kitchen'.
som är en av Sveriges största och bästa matbloggar. 
Hon syns även i TV-rutan och lagar spännande maträtter i Go'kväll.
Nu har hon delat med sig av fem vegetariska maträtter hos Linas matkasse.
Zeina kommer från Sierra Leone. Hon hämtar sin inspiration från Nordafrika och mellanöstern.


Shakshuka med taboule, pitabröd och hummus. 


 Shakshuka
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek 1/2 grovhackad rödlöken glansig. 
Tillsätt strimlad paprika både röd och grön och 1/2 finhackad röd chili. Stek lite till under omrörning. 
Tillsätt 1 msk tomatpuré, en förp. krossade tomater, lite salt, nymald svartpeppar och spiskummin. 
Låt såsen sjuda långsamt i ca 10 min. 
Gör 2 gropar i såsen och knäck försiktigt ner äggen i groparna. 
Låt sjuda långsamt under lock tills äggen stelnar. 



 Taboule
Finhacka 50 g bladpersilja och 20 g mynta. 
Skär två tomater i tärningar och grovhacka 1/2 rödlök. 
Lägg allt i en stor skål och blanda. 
Smaka av med pressad citron, salt och olivolja. 
Smaka dig fram till hur salt och surt du vill ha den. 


 Servera shakshuka med taboule, pitabröd och hummus. 
Det här var riktigt gott. Hettan av paprikaröran tillsammans med mynta, citron och len hummus. MUMS!
Maken sa: "Inte går det upp mot din köttfärslimpa!" VA!?? Hahaha...


 Den godaste hummusen gör jag själv. 
Men denna hummus från Zeina's är riktigt god och får högsta betyg och bäst i test!

Kvällens soundtrack... Amina från Marocko



Smaklig måltid och kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)

2 kommentarer:

  1. Säger bara mums, mums till alla dessa goda rätter som du visar.
    Ha en fin söndag.
    Kram Carin

    SvaraRadera