Älskar fredagar! Bästa dagen i veckan. Skulle inte vilja vara ledig på fredagar.
Tycker om fredagskänslan och att sen sluta klockan 12.00 som jag har gjort detta läsår är perfekt!
Idag efter jobbet åkte jag till Norins ost för att fixa en 60-årspresent!
En kollega fyller år och på måndag ska mitt arbetslag 4-6 gratta henne.
Det blev en trälåda med massor av goda ostar, kex, marmelad, fingodis och en stor flaska rött.
Med hem till oss från Norins ost kom godaste dessertosten Delice jordgubb & blåbär... se HÄR!
Och en rund boll, som en stor pralin - tryffelsalami med parmesan... se HÄR!
Älskar verkligen att komma hem! Mitt hem är min allra skönaste oas.
Ja, jag älskar verkligen varenda kvadratmeter... och nu blommar det överallt!
Spännande med flygplan som hämtar vatten från Bråviken... brinner visst någonstans.
Bråviken byter skepnad timme efter timme... det händer mycket här.
Igår när jag kom hem möttes jag av röda rosor och vit sparris.
Så GLAD att vi äntligen fick tag på bra vit färsk sparris!
Maken var ute på restaurang med sitt jobb igår för att tacka av två kollegor som går i pension.
Själv njöt jag av två färska vita sparrisar med citrongrädde till ESC deltävling 2.
Cornelia Jacobs var överlägset bäst! Men jag är säker på att Ukraina kommer vinna på lördag.
Ikväll har maken och jag festat på en i "efterskottsförlovningsmiddag". Så jätte- jättegott!
Vit sparris med citrongrädde till grillad torskrygg...
Här kommer mitt bästa tips till hur man ska lyckas med den vita sparrisen.
Skala den med en potatisskalare och skär bort nedersta delen.
Koka upp vatten med salt och 1 tsk socker. Sockret förhindrar att sparrisen blir besk.
Koka sedan sparrisarna i 5-7 minuter beroende på hur tjocka de är.
Grilla färsk torskrygg i grillpanna med smör. Krydda med salt och grovmalen fem peppar.
Innan servering riv citronzest, lite brynt smör och lite flingsalt på torsken.
Toppa torsken med tunna skivor tryffelsalami.
Servera den till vit sparris och citrongrädde. Passar perfekt med bubbel i glaset!
Citrongrädde gör du så här:
Smält 200 g smör på låg värme.
Vispa fyra äggulor och 1 msk vatten i en bunke över ett vattenbad tills det blivit en tjock kräm.
Häll ner smöret långsamt i en stråle i äggblandningen och vispa hela tiden.
Pressa ner 1 msk citronjuice och smaka av med salt, citronzest och cayennepeppar.
Vispa 1 dl vispgrädde tjock och vänd ner den i såsen.
Jag hade även finhackad schalottenlök i såsen.
Det är inte pioner... det är tulpaner!
Må solen lysa på dig min kära läsare var du än är.
Kram till alla... Anna
♥
(Alla bilder fotade av mig.)
Kan mycket väl förstå, att du älskar ditt hem. Vågar
SvaraRaderajag säga, att det är det vackraste jag sett under mina
många bloggvandringar? Bara läget vid Bråviken !!
Och trädgården !!
Måste fråga - Lagar du all mat själv efter du kommer hem
från jobbet? En del rätter verkar ganska komplicerade.
(sparris - första ggn jag träffade min blivande make, frågade han mej, hur jag tyckte om sparrisen (vi bodde och åt på pensionat i San Francisco). Jag stirrade på honom och undrade, om han var dum eller .. , för det var broccoli. Sen skrattade vi tillsammans, och 5 månader därefter gifte vi oss)
Ruth i Virginia
Din blogg gör mej glad.
Hej Ruth! Tack Tack för dina fina ord! Blir jätteglad! Du gör mig glad! Inget märkvärdigt hus jag bor i men det är mitt och jag älskar’t! Maten lagar jag, men vi går ut på restaurang då o då! Det är kul med mat! Ett intresse!
RaderaHaha vilket roligt minne! Nästa gång jag äter broccoli kommer jag tänka på sparris. KRAM
Du bor så vackert Anna så jag förstår att älskar ditt hem.
SvaraRaderaDin maträtt såg verkligen god ut.
Ha en fin helg nu.
Kram Carin
Tack Carin! Det är fint vid Bråviken och det är lätt att bli hemmablind och ta allt för givet!
RaderaKRAM