tisdag 9 augusti 2022

Min sista semesterdag...

...har jag tillbringat vid vårt sommarbo. +25° och kav lugnt. Perfekt!


När temperaturen ligger mellan 21-25 grader då mår jag som bäst! 
Så skulle jag kunna ha det året runt.





Idag skulle vi haft ett par goda vänner på middag men det blev tyvärr inställt.
Makens äldsta bror blev akut dålig och det är allvarligt... inte kul... stor oro här hemma.
Men sen idag fick vi en annan rolig nyhet... min äldsta bror och fru har blivit farfar och farmor. 
Det är dras första barnbarn... en liten flicka... jättekul!
Släktträdet växer för mina föräldrar... just nu sex barnbarnsbarn.

Frank 2015, Elsa, Hedda och Alma 2018, Malte och nu ännu en liten flicka 2022.





Kvällens middag blev inte det vi hade planerat att bjuda våra gäster på... 
Utan det blev Linas pasta med nötfärsragu... och det var jättegott!


Pappardelle alla Bolognese med lättpanerad aubergine, fetaost och ruccola.


Förberedelser till lättpanerad aubergine
Tärna en aubergine och lägg i ett durkslag. Blanda med salt och låt ligga och dra ca 15 min. 

 Nötfärsragu: Klyfta en bananschalottenlök och finhacka två vitlöksklyftor. 
Fräs 250 g nötfärs i en stekgryta med lite olivolja ca 5 min, tills färsen fått fin stekyta. 
Tillsätt lök, vitlök, 2 msk tomatpuré, 2 tsk torkad rosmarin, 1 1/2 tsk torkad timjan och 2 krm salt. 
Fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt 2 dl vatten och en tärning smulad kycklingbuljong. 
Låt sjuda ytterligare ca 10 min. 

 Lättpanerad aubergine: Låt auberginetärningarna torka på lite hushållspapper. 
Vänd auberginen i vetemjöl. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. 
Stek den mjölpanerade auberginen tills den har fått en fin stekyta, ca 4 min. SÅ GOTT!




Servera nykokt färsk pappardelle med nötfärsragu. 
Toppa med stekt aubergine, ruccola och smulad fetaost.



Till efterrätt... nyplockade blåbär från Kolmårdsskogen med glass!


Det har varit ett långt sommarlov, åtta veckor, så det känns helt ok att gå till jobbet imorgon.
Elevernas sommarlov är tio veckor så de kommer nästa onsdag, den 17/8. 


Nu filmen Bageriet på Portobello Road på SvtPlay och senare lite Allsång på Skansen.
Önskar dig min kära läsare en skön tisdagskväll! 
Smaklig måltid och Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)

6 kommentarer:

  1. Hej Anna,

    Ja, den temperaturen skulle vara helt perfekt. Ett boende vid Medelhavet där man kunde vara på vinterhalvåret känns attraktivt för just det, och citrus i februari...

    Oj, så trist med makens bror. Hoppas det går bra. Mina tankar till er. Det skall alltid vara något, och man vet så lite om morgondagen.Man får ta vara på tiden man har.

    Så kul med ett barnbarn till din bror och vilka fina namn alla barnbarns barnen har.

    Vilken gourmet-mat! Mums mums. Jag är helt slut efter en hel dag på skolan. Så ovant att jobba igen och då blir det lite si och så med matlagningen.

    Fina bilder från viken.

    HA det gott och jag önskar dig en riktigt fin första dagen på jobbet i morgon.

    Varm kram,

    Anneli

    SvaraRadera
  2. Hej Anneli! Eller hur! Seychellerna har det mest perfekta klimatet... 20-25 grader året runt. Inte för varmt och inte för kallt! Fast jag gillar ju de olika årstiderna. Det har sin tjusning det också. Tror på en lång varm höst. Inte kul med sjukdomar och elände. Det vet ju du... hemskt! Haha pasta kan bli fine dining på Annas balkong LER! Visst har barnen fått fina namn, det tycker maken och jag också. Vet att jag också kommer vara helt slut om kvällarna när jag har börjat jobba. Då blir det ofta Kellog's K, skivad banan m mjölk. Älskar det!

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Åhh, så tråkigt med din mans bror. Hoppas allt blir bra.
    Så roligt med ett barnbarn till din bror.
    Den där pastan såg väldigt smarrig och god ut.
    Hoppas nu din första arbetsdag blev bra efter ett långt och skönt sommarlov.
    Och jag säger det igen. Bråviken är bra vacker.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Carin! Helt slut efter första dagen. Men jag kommer snart vänja mig! Inte kul med makens bror. Hoppas allt snart blir bra! KRAM

      Radera
  4. Du fick en härlig sommardag, din sista semesterdag, så härligt. Men verkligen tråkigt att höra om din mans bror. Hoppas på det bästa - usch ja, alltid är det något och aldrig är man beredd på såna saker som händer. Men hoppas på det bästa.

    Hoppas också att du hade en bra start på höstterminen! Ja, det kändes nästan som höst ett par dagar här, men idag har vi haft sommarväder igen och det blev både morgondopp och kvällsdopp för mig - ljuvligt! Jag hoppas sommaren hänger kvar ett tag till - jag gillar ju också bäst när det är varmt och skönt!!!

    Tack för recept - det verkar väldigt gott och jag ska absolut testa!

    SvaraRadera
  5. Hej Ninnie! Strten har gått bra, galet trött igår bara. Gick bättre idag! Vi får hoppas att makens bror snart blir bra! Här har vi tropisk värme! +29 grader!!

    KRAM Anna

    SvaraRadera