Fläskfilégryta med champinjoner. Ibland duger det bra med en gammal klassiker!
Min fläskfilégryta med svamp är krämig och mustig... precis vad man kan längta efter en trött söndag.
Skär fläskfilén i skivor och bryn i smör, salta och peppra.
Lägg upp köttet på en tallrik. Bryn lök, champinjoner och bacontärningar i grytan.
Tillsätt 2 tsk tomatpuré mot slutet och låt bryna någon minut under omrörning.
Smula ner en tärning hönsbuljong och rör i 3 dl grädde och 2 dl mjölk, låt koka upp.
Smaka av med 2 msk japansk soja, 2 tsk dijonsenap, timjan, salt och peppar.
Rör ut 2 tsk majsstärkelse i lite vatten och rör ner.
Vänd ner köttet i grytan och låt den bli varm.
Servera grytan med kokt potatis och tomater.
Passade bra med våra söta goda tomater med bara lite citronolja på... mums!
Efter söndagsmiddagen tända ljus, kaffe och bulle...
Ljuvlig färg på de här dahliorna... nyplockade i trädgården.
I år ska jag försöka spara dahliorna till nästa sommar. Fjolårets misslyckades jag med.
Söndagskvällen bjöd på hårda höstvindar så det gick vita gäss på Bråviken.
T.o.m. ett åskoväder drog förbi... men sen kom solen åter!
Må solen lysa på dig var du än är min kära läsare!
Kram till alla... Anna
❤
(bilder fotade av mig)
Din fläskfilégryta lät väldigt smarrig.
SvaraRaderaBullen såg väldigt god ut som ni tog till fikat med. Så himla längde sedan jag åt en god svensk bulle.
Ha en fortsatt fin måndagskväll.
Kram Carin
Tack! En hederlig svensk bulle och en fläskfilégryta är aldrig fel! KRAM
RaderaSå gott! Och dina bilder... ja, jag n j u t e r av dina fina, färgrika bilder!! Vilken fin helg du haft, med barnbarnen på besök. Så mysigt!
SvaraRaderaTack Ninnie! Idag regn men färgsprakande... så vackert ut! KRAM
SvaraRadera