Nötfärs- och rotfruktsgryta...
Bryner 250-500 g köttfärs och tre hackade schalottenlökar i smör i ca 5 min.
Kryddar med grovmalen peppar och salt.
Blandar ner två pressade vitlöksklyftor och tärnade rotfrukter (en palsternacka och tre potatisar), två slantade morötter och smala stavar av en 1/2 rotselleri.
Morot och rotselleri tar längre tid att bli mjuka än potaitis och palsternacka. Därför måste de vara tunnare.
Fräser allt tillsammans ytterligare 3-5 minuter. Tillsätter 1 dl vatten, 1 dl rödvin, en förpackning krossade tomater med örter och en smulad köttbuljongstärning.
Kokar upp, låter sedan grytan småputtra i ca 30 min tills rotfrukterna är mjuka.
Smakar av med lite salt och peppar. Garnerar grytan med grovhackad persilja.
Smaklig måltid...
Så god gryta du gjort. Tack för receptet.
SvaraRaderaHa en ny bra vecka nu.
Kram Carin
Varsågod Carin! Den smakade bra igår. KRAM
RaderaSöndagsmys!
SvaraRaderaJa, vi har också fått snö och vinter igen -härligt efter allt gråväder även om jag faktiskt längtar efter våren nu...
Din mamma är där med dig, det tror jag! Jag hade ett starkt band med min farmor - hon var mig väldigt kär. Trots att det är mer än 25 år sen hon dog känner jag hennes närvaro med mig, hon stöttar mig än idag trots att hon inte finns här på jorden mer.
Kram o ha en fin vecka!
Hej Ninnie! Såg dina vackra vinterbilder. Ni har mkt mer snö än oss.
RaderaVisst finns det en annan dimension. De är med oss🙏🏻💕
KRAM
Mmmmm!!!!
SvaraRaderaTACK för receptet!!
DET sparar jag. Har hämtat så många recept hos dig genom åren, keep 'em coming!!
KRAM!!
Jättekul Anilka! Smaklig spis😋 KRAM
Radera