TGIF! Ja, då är det redan fredag igen! Fredagsmys på Restaurang Två Hjärtan.
Linas Matkasse har haft Indiskt mat-tema... vi beställde tre av dem.
Vi gillar indisk mat och det är roligt att göra dem själv från grunden. Ikväll serverades det...
Butter chicken med basmatiris, kachumbar och koriander.
Jösses så GOTT! Här delar jag med mig av receptet. Så varsågod!
Butter chicken...
Klyfta en gul lök. Skala och finhacka en vitlöksklyfta och skiva en bit ingefära tunt.
Skär kyckling i mindre bitar. Hetta upp ordentligt med smör i en stekgryta.
Fräs kyckling, gul lök, vitlök och ingefära ca 5 min. Krydda med salt.
Tillsätt 1/2 dl butter chicken paste och blanda runt. Blanda ner en burk krossade tomater,
1/2 dl vatten, 1/2 dl vispgrädde, en smulad kycklingbuljong och 1 tsk socker.
Låt sjuda ca 20 min. Smaka eventuellt av med mer salt.
Kachumbar...
Halvera och banka ut kärnorna från granatäpplet ner i en skål.
Tärna en 1/2 gurka och en tomat. Finhacka en 1/2 rödlök och en näve koriander.
Lägg allt i skålen. Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften.
Blanda ner i salladsskålen tillsammans med olivolja och salt.
Servera butter chicken med basmatiris och kachumbar. Toppa gärna med lite extra färsk koriander.
Smaklig måltid!
Jag har haft en bra vecka... skönt väder också.
Just nu bloggar jag och tittar på fotboll, Sverige mot Spanien, 2-3. Snyft, nya tag!
Rosor, astrar och dahlior blommar fortfarande. Jag gillar hösten.
Dock har jag inte vant mig riktigt än vid mörkret på kvällarna. Men imorgon skiner SOLEN!
Må solen lysa på dig var du än är min kära läsare!
Trevlig helg och kram till alla... Anna
❤
(bilder fotade av mig)
Anna, vår huvudmåltid idag intogs på Virå bruk och att vi hamnade där är helt din förtjänst, så tack! Vi tyckte det var så gott och trevligt så det kommer vi att göra om.
SvaraRaderaKram
Hej Monika! Vad roligt! Ett favoritställe! Verkligen fint och jättegod mat! KRAM
Radera