Frank ville absolut till Böksjön idag också.
Han ville bada och fånga ännu fler vattendjur och det gjorde han.
Här i Kolmårdsskogen får man inte bara sand mellan tårna... nej, här blir det även barr i skorna.
Och Frank tycker att det gör ont att gå på tallkottar... haha mormor håller med!
Vi hade det riktigt skönt där i ett par timmar. Gott med lite matsäck också.
Kaffetermos, mattermos med varmkorv, korvbröd, dricka, banan och jordgubbar.
Maken och jag sa det... vi skulle gärna kunna ha Frank en hel vecka.
Han är så himla mysig att ha att gör med. Kul att kunna ägna sig åt ett barn i taget också.
Idag blev det mexikanskt med inspiration från Linas matkasse.
Kycklinglår med mexikanskt ris och jalapeño- och koriandersås.
Det smakade jättebra på balkongen.
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Marinerad kyckling
Blanda ihop paprikapulver, spiskummin, oregano, salt, olivolja och pressad limesaft i en bunke.
Blanda ner kycklinglår i marinaden och låt dra en stund. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna.
Stek den marinerade kycklingen, ca 2-3 min per sida. Lägg över den stekta kycklingen på ett fat.
Låt stekpannan stå till det mexikanska riset.
Blanda ner kycklinglår i marinaden och låt dra en stund. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna.
Stek den marinerade kycklingen, ca 2-3 min per sida. Lägg över den stekta kycklingen på ett fat.
Låt stekpannan stå till det mexikanska riset.
Mexikanskt ris
Skär en röd paprika i tärningar. Finhacka en rödlök och en vitlök.
Häll av och skölj ett pkt svarta bönor och en liten burk majs.
Tillsätt eventuellt lite extra olja till stekpannan. Stek paprika, lök och vitlök ca 2 min.
Tillsätt 1 1/2 dl jasminris, svarta bönor, majs, en burk krossade tomater, 1 1/2 dl vatten och en smulad kycklingbuljongstärning. Koka upp under omrörning. Häll över allt i en ugnsform.
Lägg den stekta kycklingen ovanpå riset med skinnsidan upp.
Täck formen med aluminiumfolie och tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut formen och ta av folien.
Tillaga allt ytterligare ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Häll av och skölj ett pkt svarta bönor och en liten burk majs.
Tillsätt eventuellt lite extra olja till stekpannan. Stek paprika, lök och vitlök ca 2 min.
Tillsätt 1 1/2 dl jasminris, svarta bönor, majs, en burk krossade tomater, 1 1/2 dl vatten och en smulad kycklingbuljongstärning. Koka upp under omrörning. Häll över allt i en ugnsform.
Lägg den stekta kycklingen ovanpå riset med skinnsidan upp.
Täck formen med aluminiumfolie och tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut formen och ta av folien.
Tillaga allt ytterligare ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Jalapeño- och koriandersås
Skär en jalapeño i grova bitar och lägg i en mixerbunke.
Tillsätt 10 g koriander, 1/2 dl majonnäs, 1 dl matyoghurt och en pressad limesaft.
Mixa ihop allt till en sås med stavmixer. Smaka av med salt.
Tillsätt 10 g koriander, 1/2 dl majonnäs, 1 dl matyoghurt och en pressad limesaft.
Mixa ihop allt till en sås med stavmixer. Smaka av med salt.
Toppa ugnsformen med koriander. Servera med jalapeño- och koriandersås.
Efter maten var det dags för Frank att åka hem... verklige supermysigt att ha honom hos oss.
Frank han tar sommarlov på torsdag förmiddag... ska bli jättekul att kunna vara med på den.
Men imorgon är det Franks och Almas mamma Ida som tar sin lärarexamen... Tjoho!
Må solen lysa på dig min kära läsare var du än är.
Kram till alla... Anna
❤
(bilder fotade av mig)
Ohh så härligt och så gott ni bjuder på också, verkligen sommar
SvaraRaderaHalloj!
SvaraRaderaVilken underbardag ni hade.
Jag läste Björksjön i ditt förra inlägg och blev förbryllad. Men Böksjön den vet jag var den ligger.
Så god din maträtt såg ut.
Ha en fin lördag.
Kram Carin
Hej Mirre! Vi fick en fantastisk dag! KRAM
SvaraRaderaHej Carin! Förstod nästan det. Trodde först att det var jag som hade skrivit fel. KRAM
SvaraRadera