måndag 20 januari 2025

En dag med goda pajer❤

 Välkommen och känn spisvärmen i Annas kök!



Det är bilder från i fredags kväll. Jösses så god ost- och skinkpajen blev!
Till det ett glas vitt. Vinflaskan fick vi av våra vänner Annika och Leif när de var här sist.
De hade varit på en vinresa i Tyskland. Så denna goda Riesling hade köpt på en vingård.
Weingut Grebe är en vingård och producent i vinområdet Rheeinhessen 
som grundades 1763 och som nu drivs i åttonde generationen. 
1000-TACK! Vinet smakade mycket bra! Smörigt, lent och lättdrucket.



Det sista av julskinkan som jag hade strimlat i fina bitar 
och lagt i frysen blev den goda pajen Quiche Lorraine... 
Fransk paj som innehåller lagrad ost och skinka. Se receptet HÄR!
Jag bytte ut svartpeppar mot 1 krm cayennyeppar i receptet.


Idag har jag haft min sköna lediga måndag!

Inget inplanerat under dagen. Pajen smakade utmärkt även till dagens lunch!

Ute har det varit grått och trist och bara +1°C. 

Nu i kväll har jag haft träff med mitt damgäng hemma hos Rebecca.


Rebecca hade dukat och gjort så festligt och fint! 

Hon bjöd på två jättegoda pajer... en grönkålspaj och en kalkonpaj till bröd, ost och sallad.



En kväll för gemenskap och en plats att andas ut...

Efter pajerna blev det en liten bit Silviakaka... mums!

Här ligger Lakrits och spinner... mmrrrr...

Våra möten är en plats där man får prata om just det som man har på sitt hjärtat.
En plats att lära känna människor på djupet.
En plats där man kan dela allt, både glädje och bekymmer.

-Tack för en fin gemenskap!

Allt gott till dig min kära läsare!

Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)

22 kommentarer:

  1. Oj så gott med paj! Och vilken fin form på den!! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Helena! Tack! I en gammal hjärtform blir pajen ännu godare! KRAM

      Radera
  2. Paj är en favorit här hemma, går att göra så mycket gott och det blir alltid rester :) Det låter som du har väldigt fina vänner i damgänget, ett fint rum för fina samtal. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna! Visst är det gott med paj! Mitt damgäng är jag rädd om! KRAM

      Radera
  3. Jag blir så läskad, dessa pajer ser jättesmarriga ut. Jag älskar, älskar paj, både till huvudrätt, i buffé och som efterrätt. Glutenfria pajbottnar av olika slag, men det är ändå fyllningen som oftast är det goda. Och knäckiga pajer behöver ingen botten alls! Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Monica! Tack! Visst är det gott med alla olika sorters pajer! Salta som söta! KRAM

      Radera
  4. Halloj!
    Oj så mycket goda pajer det var här då.
    Så trevlig kväll med damgänget det blev.
    Ha en fin tisdag.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Carin! Tack! Det blev en bra måndag! KRAM

      Radera
  5. Fantastisk fin pajform som använts till ost- och skinkpajen. Den ser lika god ut som den förmodligen var. Tack också till vintipset. Jag noterar namnet och ska titta efter den i helgen då det är dags att fylla på förrådet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Stefan! Tack! Vet inte om vinet finns på systemet. Kanske finns att beställa! Gott var det! KRAM

      Radera
  6. Mm, nu blev jag hungrig. Pajerna låter riktigt goda. Du bjuder på så trevliga bilder och inlägg. Ville bara säga det. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Hanna! Tack! Vad glad jag blir! KRAM

      Radera
  7. Ok, måste köpa en hjärtformad pajform nu, ser verkligen extra gott ut <3
    Härligt med tjejgänget och era träffar, kan tänka mig att det är högt i tak där ;) Underbart!
    Stor KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sara! Visst är det fint med hjärtformat! Blir extra gott🥰 KRAM

      Radera
  8. Måste titta om det finns hjärtformad pajform nånstans. Tog med min till Storbritannien men den blev kvar vid flytt sen. Nu väcktes minnen och det blir så fina pajer i den. Så god denna ser ut. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Monica! Tack! Perfekt storlek för två! Söt form också! KRAM

      Radera
  9. Hej!
    Mums så gott med paj! Och Quiche Lorraine är nog min absoluta favoritpaj!! Jag gör min efter recept jag fått från Frankrike! Bara rökt sidfläsk i och sen en äggstanning på 4 ägg och 4 dl grädde, riven muskot, salt o peppar och massa persilja.
    Din hjärtpaj är underbar, vill också ha en hjärtformad pajform!!

    Och så härligt att ha så många vänner att dela livet med. En lycka!

    Ha en fortsatt fin vecka!
    Kram från Ninnie ❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ninnie! Tack! Din paj med persilja och muskot låter jättegod! Så tacksam för min hemgrupp! KRAM

      Radera
  10. Hej Anna! NU äntligen inne hos dig eftersom mina bloggrundor är allt annat än regelbundna numera. Ja du vet, medan jag är kvar i Sverige. OCH så lustigt, jag ska göra en paj imorgon då en kompis kommer hit. Satt just och funderade på vilken paj... och så kommer jag HIT och ser ditt recept. Som hittat. Stor kram till dig, fina Anna-vän!! Kramar från Sthlm!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Annika! Tack! Du är saknad! Jag har tänk på dig en hel del min fina vän. Vilken tur, ost- och skinkpaj är ju så gott! Perfekt att bjuda på. Lycka till och ni kommer få en mysig kväll i regnrusket. KRAM

      Radera
  11. Hej,
    Vilket fint forum. Alla skulle behöva en sådan grupp.
    Paj är den bästa bjudmaten. Enkelt, kan förberedas i förväg och alltid så.
    Ha en fin dag!
    Kramen,
    Anneli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anneli! Tack! Verkligen ett fint forum! Och paj är alltid gott! Bästa enkla bjudmaten. KRAM

      Radera