lördag 16 augusti 2025

Vilken kväll hos Pizzamakarna!

Kära vänner! Vi har varit i lilla Igelfors i norra Östergötland.
I en gammal handelsbod från 1872 huserar numera Pizzamakarna.
En vedugnspizzeria som verkligen bjuder på något utöver det vanliga.



Pizzamakarna drivs av makarna Vivi och Victor, som bor i huset intill med sina två döttrar. 



Att sitta ute i den gröna omgivningen gjorde kvällen ännu bättre... 
Och det var mysigt när deras katt Blixten tassade fram och hälsade på oss.


 
I deras vedugn, byggd i Campobasso i italienska Molise, skapas pizzor med både hjärta och tradition. 
Att de dessutom är med i White Guide känns helt självklart efter den här upplevelsen. 



Vi började kvällen med en förrätt... krispiga ramslökschips från Skedevi till den godaste dippen.
Dippen var vispad smetana med citronzest och toppad med rödlök, gräslök, löjrom och brynt smör.



Sedan kom huvudnumret... fyra olika pizzor, serverade en i taget, i sliceade bitar. 
Tillsammans bildade de en helhetsupplevelse där varje pizza hade sin egen karaktär. 
Smakerna varierade mellan viltkött, lyxiga ostar från prisbelönta mejerier och lokala grönsaker.


Den första var deras populära ”Fru Alströmer” med crème fraîche, tunt smörstekta potatisar, 
karamelliserad lök, gräslök och Västerbottensost... den blev makens favorit.


Sedan kom en pizza med rökt lax och andra godsaker på... fina, rena smaker åt det asiatiska hållet.




Följt av en med rökt tunt skuret vildsvin och den godaste tomatsåsen toppad med vitlöksmajonnäs.


Sist men inte minst... en med smörstekta kantareller, Sauce Mousseline, rödlök och timjan. 
Den blev min favorit!  



Som avslutning fick vi två små söta dessertpizzor. 
Och ja... vi blev minst sagt proppmätta och väldigt nöjda. Allt var så gott!



 En kväll här är något vi varmt kan rekommendera!
Allt gott till dig min kära läsare!

Kram till alla... Anna
(bilder fotograferade av mig)

6 kommentarer:

  1. Men hjälpes, så gott allt ser ut! Just pizza är svår att få till riktigt bra glutenfritt, men jag njuter av dessa bilder och blir väldigt läskad. Tack för tips på toppings, ska skriva ner dem till då vi gör pizza i Bredavik. Och vilket mysigt ställe sedan! Jättefint, verkligen. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Monnah! Tack! De kunde anpassa till allergi, bla glutenfri pizza. Låter mysigt att ni ska göra pizza i Bredavik. Hoppas tipsen kommer väl till pass då! KRAM

      Radera
  2. Mums vilka goda pizzor! Kul med lite tips på fyllningar. Jag brukar också göra en sån liknande med skivad potatis, creme fraiche, ost och tryffel eller rosmarin, såå gott :)
    Och vilken härlig miljö att sitta i dessutom <3

    Kram!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sara! Tack! Så roligt att kunna inspireras av varandra med olika fyllningar! Ja, miljön gjorde verkligen sitt också, det blir alltid lite extra magiskt då. KRAM

      Radera
  3. Halloj!
    Men vilket ställe som ni hittat till i lilla Igelfors.
    Jösses så gott allt såg ut som ni åt.
    Ha en skön söndag.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj Carin! Vi blev verkligen glatt överraskade av lilla Igelfors! Vilket mysigt ställe! Och maten var verkligen supergod, vi njöt massor. Hoppas du också får en fin söndag. KRAM

      Radera