onsdag 10 mars 2010

Afternoon Tea... champagnefrukost!

En kopp rött te och en god Apelsincurd på en liten varm nyrostad smörgås!

  • Finriv apelsinskalet och pressa ur saften från en stor saftig apelsin. Koka upp skal, saft, 1 dl socker och 100 gr smör tills allt löst sig. Låt svalna lite.
  • Vispa två ägg och 1 dl socker poröst och vitt. Blanda ner apelsinkrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka!
  • Häll upp i rena burkar, låt svalna och sätt på lock. Förvara i kylskåp. Kul att ge bort.
  • Tips: Apelsincurd blandad med vispad grädde som fyllning mellan tårtbottnar är så gott! Apelsinkrämen är också god att servera till kladdkaka.

    Vårfärger på tulpaner i vinglas piggar upp...
    Hallonsylt med vispgrädde på liten söt våffla...

    Fikonmarmelad och nötter på chevre...

    champagne bubbel till smått & sött

LOVE

Bilder av fotografen Anna Kern http://www.annakern.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar