måndag 10 september 2012

Vill bjuda på något gott!

Biff Rydberg med äggula och dijonkräm
  • Sätt ugnen på 275 grader. 
  • Tärna 3 stora bakpotatisar och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olja och krydda med salt och svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen i ca 20 minuter. 
  • Dijonkräm: Blanda 2 dl turkisk yoghurt, 1 msk dijonsenap, 2 tsk flytande honung och 2 krm salt i en skål. 
  • Finhacka 3 gula lökar. Stek löken mjuk i olja och smör. Krydda med 1 krm salt. 
  • Halvera 250 g cocktailtomater och lägg i en skål tillsammans med 1 påse salladsmix. Rör ihop 1 msk olja, 2 tsk balsamvinäger och 2 tsk flytande honung. Rippla dressingen över salladen. 
  • Tärna ca 600 g oxfilé i ca 3x3 cm stora bitar. Stek i 2-3 minuter på högsta värme i olja och smör. Krydda med salt och svartpeppar. 
  • Blanda ihop köttet med potatis och lök. Garnera med klippt persilja och äggulor. 
  • Servera till dijonkräm och sallad.

Det är mycket roligare att laga maten tillsammans med mannen eller barnen!
Blommiga rutan hade ett fint citat till sin man på bloggen som även passar på min man!

Du tycker om att lyssna på mina vardagliga problem...
Bara för att det är jag!
Jag är Dig evigt tacksam -
du är en underbara publik!
Torskrygg med ägg- och pepparrotsröra 
till bakad purjolök o grön sparris!


Så underbart att kunna sitta ute och äta... solen värmer än!
Jag älskar fisk! Till kokt fisk är det gott med kall sås och gratinerade grönsaker.
  • Finhacka 1/2 kruka dill och 1/2 rödlök. Skala och finriv 1 bit pepparrot (ca 2 msk). Skala och hacka två ägg. Blanda allt i en bunke med 3 dl turkisk yoghurt, pressad saft från 1/4 citron och 1 tsk salt.
  • Dela 1 purjolök på längden och skär varje halva i 2-3 bitar. Skär bort den nedre och grova delen på 1 knippe grön sparris. Lägg allt i en ugnsform och ringla på lite olja. Krydda med salt och svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen i 15-20 minuter.
Vegetarisk lasagne i repris ute i solen!

  • Hacka två gula lökar och fräs dem genomskinliga i pannan 
  • lägg i 450 g tinad spenat + riven muskotnöt, salt och peppar i pannan och låt allt bli varmt dra av pannan från spisen och blanda i 250 g Ricotta i fräset 
  • Lägg röran mellan färska lasagneplattor. Häll över 400 g pizzasås och gratinera i ugnen 225 grader i 15 min, strö över 150 g riven parmesan och gratinera ytterligare 10 min.
(foton av mig med min iPhone4)

16 kommentarer:

  1. Mums! Det ser jättegott ut!

    Biff Rydberg är så gott!

    Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Anna, Anna....så gott det ser ut! Vilken god mat ni äter hos er. Jag inser att jag äter för lite Biff Rydberg i mitt liv. Det måste bli ändring!

    Kramar!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Biff Rydberg äter man godast hemma! En delikatess! Det får ni äta någon dag!
      KRAM!!

      Radera
  3. Gud så gott och fina bilder kram Diana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mums det var gott! Ikväll blir det helstekt kyckling i ugn! Muns igen!
      KRAM!!

      Radera
  4. Mmmmm...Mmmmm
    Biff Rydberg!!
    WOW, nu fick du mig sugen. Tänk om jag skulle göra en sådan i helgen??
    Jädrar i gatan så gott!
    Kram!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! Slå till med det till helgen Annika! En smarrig svensk maträtt! Lite kul! KRAM!!

      Radera
  5. Vilka härliga recept du bjuder på!

    Javisst är det extra roligt att laga maten tillsammans!

    Roligt att du tyckte om citatet, och att det passade även på din älskling!

    Kram Anncathrine

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är fina älsklingar vi har du o jag!
      KRAM!!

      Radera
  6. Det översta receptet måste jag göra snart lät så gott! De andra sen mmmm. Jättefin dagens innan! Halsbandet från Attling är så fint! Jättebra tips på ricinolja, funkar det lika?! Måste testas! Kram Nilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har aldrig testat dyra serum! Så jag kan inte jämföra med dem. Men min 23åring tipsade om ricinolja och det funkar på oss båda! Smart!!

      KRAM!!

      Radera
  7. Mums va gott! Tack för tipset. Kram Victoria

    SvaraRadera