torsdag 12 januari 2017

Gott och lättlagat!

Kära vänner! Nu vill jag dela med mig av några goda middagar från Annas kök.


Mustig marockansk lammtagine...

Britta och Lennarts lammkorv är så god. Finns nära mig. Se HÄR!


 GÖR SÅ HÄR
  • Klyfta en gul lök. Skär ca 200 g lammkorv i cm-tjocka skivor. 
  • Fräs lök och korv i olivolja i 2-3 min. 
  • Tillsätt två pressade vitlöksklyftor, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk spiskummin, 1 tsk honung och 2 krm salt. Fräs 2-3 min. 
  • Häll på en burk skalade tomater, 2 dl vatten, 1 tärning grönsaksbuljong och 1/2 förp kikärtor (sköljda och avrunna). Sjud 8-10 min. 
  • Gurksallad: grovhacka bladpersilja och tärna en gurka. Blanda i en skål med lite olivolja och salt. 
  • Servera lammtagine med crème fraiche, gurksallad och nykokt ris.


Rosmarindoftande palsternackssoppa...

"Januari är väl en riktig soppmånad! Inte minst för att soppa är gott, värmande, lättlagat och billigt!"
Kan bara hålla med! Citat från min favoritkock Monika Ahlberg.



GÖR SÅ HÄR
  • Skala och skär 300 g palsternacka och en silverlök i grova bitar. Lägg i en ugnsform med två hela vitlöksklyftor. Ringla över lite olivolja och strö på 1 tsk torkad rosmarin och 1/2 tsk salt. Rosta högt upp i ugnen 250 grader tills de fått fin färg. 
  • Lägg de rostade rotfrukterna i en kastrull. Tillsätt 1/2 förp kikärtor (sköljda och avrunna), 6 dl vatten, 1 dl crème fraiche, en tärning grönsaksbuljong och 1 krm salt. 
  • Koka 8-10 min, eller tills palsternackorna är mjuka. 
  • Mixa slätt med stavmixer. Smaka av med salt o peppar.
  • Blanda grovhackad bladpersilja med riven Västerbottensost i en skål. 
  • Toppa rosmarindoftande palsternackssoppa med ost- och persiljetopping och servera med Wilmas fina knäckebröd till Castellos goda vitlöksfärskost.


Pappardelle med rostad paprikakräm och zucchini...

Du måste testa den här vegetariska pastarätten som jag gjorde häromkväll! Mums, säger jag bara!


GÖR SÅ HÄR
  • Koka pappardelle (bred bandspagetti). Spara 0,5 dl av kokvattnet.
  • Skiva en zucchini i 0,5 cm tunna skivor. 
  • Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs zucchinin tills den fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt och lite chiliflakes. 
  • Blanda ihop nykokt pasta, det sparade kokvattnet och 1/2 burk ajvar relish (det är en grönsaksröra som innehåller rostad paprika och aubergine). Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. 
  • Blanda i fräst zucchini och 1/2 ask fryst persilja. 
Nu har Mästerkocken kommit igång med en ny säsong. Strax på TV4.

Smaklig måltid och Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)

14 kommentarer:

  1. Ser och låter jättegott alltihop speciellt den marockanska lammgrytan. Värmande också för kalla dagar. Jag kan behöva lite inspiration inför senvintern att äta bra och gott.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då rekommenderar jag lammgryta, soppan o pastarätten. Lätta, goda och värmande!

      KRAM!!

      Radera
  2. Ååå så mycket gott. Kram Anette

    SvaraRadera
  3. Mmmmums, så mycket gott, och jag älskar första fotot :) :) :)
    Kram från Kate

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, visst är han go där i fönstret.

      KRAM!!

      Radera
  4. Åhhh, så mycket smarrigt du bjuder på.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  5. Som tur var hade jag ätit ordentligt tidigare ikväll. :)
    Mycket gott som vanligt hemma hos er.
    Vi har det kallt så soppa till exempel passar bra.
    Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Soppar passar perfekt under vintern. Gott och mättande är det också.

      KRAM!!

      Radera
  6. Nämen, så GOTT!!! Får god lust att göra din korvgryta och salladen redan ikväll. MUMS!! Underbart.
    Soppan ser underbar ut också. Älskar palsternacka.
    Mums, Anna, så mkt gott hos dig!!
    Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Enkla recept o gott! Lycka till :-)

      KRAM!!

      Radera
  7. Oj, nu blev jag hungrig. Så gott allt verkar. Måste provas.
    Trevlig helg o kram
    Maria

    SvaraRadera