måndag 1 augusti 2022

Smulpaj med jordgubbar och rabarber!


Så enkel att göra men ack så god! Bara att skiva rabarber och jordgubbar. 
Det går utmärkt att frysa rabarber och jordgubbar och bara ta fram från frysen och låta dem tina lite.


Blanda rabarber och jordgubbar i en pajform. 
Strö över ihopblandat 1 1/2 dl strösocker och 1 1/2 msk potatismjöl. 


 Smält 100 g smör. Blanda ner 1 1/2 dl havregryn, 1 1/2 dl vetemjöl och 3 msk strösocker. 
Klicka ut smuldegen över jordgubbarna och rabarbern. 



Grädda i 225° i ca 20 minuter. 
Sista måltiden på balkongen tillsammans med makens bror... 
Matjessill, potatis, gräslök och gräddfil.



Efterrätten gjorde succé... smulpajen serverades med lättvispad grädde!


Ett säkert kort jag lovar!

Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)

4 kommentarer:

  1. Gud så sugen jag blev på paj nu.
    Sitter här och är lite smått hungrig och väntar på att vi ska gå bort till vänner och ska äta.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Låter som en trevlig kväll för er! Ni kommer bli bjudna på massor av smarrigt att äta! KRAM

      Radera
  2. Men mums! Och den där dukningen i rosa-rött och blått är en ljuvlig färgkombination. Bara så fint!

    Makens bror kommer nog snart och gärna tillbaka tror jag, så mycket god mat som han fick hos er :-)

    Varm kram!

    Anneli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Haha eller hur! Han brukar komma över jul men nu kommer det säkerligen även bli under sommaren också!

      KRAM

      Radera