När jag var liten kunde jag i princip leva på pasta. Ja, det är helt sant!
Spagetti med köttfärssås eller makaroner med köttbullar. Det fanns inget som slog det.
Kärleken till pasta har definitivt följt med in i vuxenlivet.
Maken däremot? Han är en riktig potatisälskare.
Jag gillar också potatis i alla dess former, men pasta är ändå pasta.
Och tro det eller ej… här är två pastarätter som till och med han gav tummen upp för.
Jättegoda, enkla och perfekta för två! Varsågoda och välkomna in i Annas kök!
Restaurang Två Hjärtan.
Mat för två, med mycket kärlek!
Pasta i en en jättestor rosa serveringsskål från Bruka Design som jag fick av mitt arbetslag när jag fyllde 60 år.
Paradisräkor med spagetti…
Bara namnet gör mig glad! Det är en rätt som känns lyxig utan att vara krånglig.
Den brukar jag servera med ris... men denna gång blev det med spagetti.
Stek skivad purjolök, röd paprika i bitar och halverade champinjoner.
Krydda med salt, peppar och lite paprikapulver, och låt allt steka ihop några minuter.
Rör ner crème fraiche, gärna en smaksatt variant, och blanda sedan i al dente-kokt spagetti.
Låt allt puttra samman en stund.
Vänd ner nyskalade räkor precis före servering, så de bara blir varma men inte överstekta.
Toppa med nyklippt persilja.
Mmm… jättegott!
Perfekt när man vill imponera lite extra, eller bara unna sig något gott en helt vanlig vardag.
Servera med ett gott bröd, ett glas vitt vin eller bubbel och gärna i mysig middagsbelysning.
(Det gör halva upplevelsen!)
Hjort- och svampragu med pasta, grönkål, parmesan och tryffelolja.
Perfekt en helgkväll när man vill lyxa till det utan att stå i köket för länge.
Ett glas mustigt rött vin gör rätten komplett!
Kvarta 100 g champinjoner, skiva en gul lök och två vitlöksklyftor.
Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna och fräs 300 g hjortfärs ca 3 min.
Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Tillsätt champinjoner, gul lök och vitlök, fräs ytterligare ca 3 min.
Tillsätt 1,5 dl vatten, 1 dl grädde, 2 tsk svampfond, 2 tsk Dion-senap och 1 tsk kinesisk soja. Koka ca 10 min.
Blanda ner 75 g strimlad grönkål i hjort- och svampragun.
Rör ner en bit finriven parmesanost. Låt sjuda tillsammans.
Blanda ner pasta i hjort- och svampragun.
Rör ner 1-2 tsk tryffelolja och garnera med riven parmesanost. Servera direkt!
Hoppas ni får en riktigt fin kväll och kanske blir inspirerade att testa recepten.
Vi hörs snart igen min kära läsare!
Kram till alla... Anna
❤
(bilder fotograferade av mig)













Mmmmm...!!! Min mamma gjorde ofta Paradisräksrätten minns jag. Hon hade ris till då, men pasta är värt att prova också, och det var så gott kommer jag ihåg. Vilträtten ska prövas med. Tack för tipsen! Kram, Annika
SvaraRaderaHej Annika! Härligt att höra! Paradisräkor är verkligen en 80-talsklassiker!! Precis samma minnen har även jag! Paradisräkor med ris var min mammas paradrätt! Vad kul att du vill testa vilträtten, hoppas den faller dig i smaken! KRAM
RaderaJag älskar också pasta, Roger likaså. Väldigt tacksam för goda glutenfria alternativ. Fisk till pasta har jag däremot inte uppskattat så mycket, någon laxvariant har jag gjort som gick ner, men allra bäst är svampsås! Alltid mitt val på min födelsedag :) Kram
SvaraRaderaGo’ morron Anna! Glutenfria pastaalternativ har verkligen blivit så mycket bättre! Och svampsås är jättegott. Så krämigt och smakrikt, perfekt som födelsedagsfavorit! KRAM
RaderaAnna!
SvaraRaderaPasta sitter alltid bra även om jag har lugnat ner mig lite med åren. Men gott är det så in i baljan och dina två recept tar jag till mig som alltid. Synd nog får man inte tag på vilt här men kalv får duga.
Kram från mig till Dig!
Karin
Go’morron Karin! Visst är det något speciellt med pasta… den slår liksom aldrig fel! Det kommer bli riktigt gott med kalv också, mums! KRAM
RaderaHalloj!
SvaraRaderaTack för dessa goda pastarätter som du lagat.
Jag gillar pasta med men nu är det lite si och så med vissa maträtter. Känner sug efter saker och när det serveras så är det inte lika wow längre. Men det är nog bara något just nu med sjukdomen.
Ha en fin torsdag och jag såg att ni fått snö nu.
Kram Carin
Spaghetti och köttfärssås blir aldrig gammalt! :) Och ja, pasta äts ju här hemma förstås med en italienare till make ;)
SvaraRaderaTack för fina recepttips som vanligt!
Stor kram till dig!!
Det läskar sig här. Gottigott! En riktigt krämig pastasås med djupa smaker är riktigt härligt för smaklökarna! Tack för recepten. 🙏🏼 Kram!
SvaraRaderaPasta ja, älskar. OCH tröttnar man någonsin på spagetti och köttfärssås? TROR inte det. TACK för fina tips, igen!! Ska spara ner ditt inlägg. Kram och TACK!!!
SvaraRadera