Hej alla vackra sjÀlar! Jag vill dela med mig av min favorittÄrta som har allt.
Saftig sockerkaka, segfrasig söt marÀng, krÀmig grÀdde och sötsyrliga hallon och blÄbÀr.
Saftig sockerkaka, segfrasig söt marÀng, krÀmig grÀdde och sötsyrliga hallon och blÄbÀr.
PinocchiotÄrta Àr en klassisk marÀngtÄrta med sockerkaksbotten som Àven kallas för BrittatÄrta och herrgÄrdstÄrta.
Du bakar marÀngen i en lÄngpanna och fyller den med grÀdde och lite vad du vill.
Jag fyllde pinocchiotÄrtan med vispad grÀdde, blÄbÀr och hallon.
Ingredienser till ca 10 bitar...
Sockerkaksbotten - 75 g smör, 2 dl florsocker, 5 Àggulor, 1 1/2 dl vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver och 4 msk mjölk.
MarÀngen - 5 Àggvitor, 2 dl strösocker och 50 g mandelspÄn.
Fyllningen - 5 dl vispgrÀdde och massor av bÀr.
SĂ€tt ugnen pĂ„ 175˚C.
Smörj ett bakplÄtspapper vÀl och lÀgg det i en lÄngpanna. Jag strödde Àven stora kokosflingor pÄ plÄten.
Rör smör och socker pösigt. TillsÀtt Àggulorna ett i taget och rör en stund mellan varje.
Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner detta och mjölken i Àggsmeten. Bred ut smeten.
Vispa vitorna med sockret till marÀngsmet.
Bred den lite ojÀmnt över smeten i formen. Strö över mandelspÄnen.
GrÀdda i mitten av ugnen tills marÀngen fÄtt fÀrg och sockerkakan Àr torr, ca 20-30 min.
LÄt kakan svalna nÄgot. Lossa kakan frÄn pappret och dela den mitt itu.
Vispa grÀdden och bred den pÄ den ena bottnen med marÀngsidan upp.
LÀgg pÄ massor av hallon och blÄbÀr.
LÀgg den andra bottnen ovanpÄ med marÀngsidan uppÄt.
Garnera tÄrtan med fÀrska hallon. Mums!
Jag bakade den hÀr tÄrtan till Ida nÀr hon fyllde Är den 8/8. Tycker den passar Äret om.
Det bÀsta Àr att tÄrtan gÄr att frysa och du kan variera fyllningen med vad du tycker om.
Ănskar dig min kĂ€ra lĂ€sare en riktig go'fika!
Kram till alla... Anna
♥
(bilder fotade av mig)
à h mums det dÀr Àr bland det godaste jag vet. Kram Eva
SvaraRaderaEller hur Eva!! Mums!!
RaderaKRAM
Mmm! Den dÀr tÄrtan gjorde jag ofta förr, hade nÀstan glömt bort den. God och lÀtt att baka! Tack för goda recept i förra inlÀgget med, ska testa dem!
SvaraRaderaEn gammal klassiker blir aldrig fel!
RaderaKRAM
Den dÀr tÄrtan Àr sÄ smarrig.
SvaraRaderaKram Carin
Verkligen!! KRAM
RaderaOtroligt god tÄrta! Tack för tipset med kokosflingor. Det skall jag prova nÀsta gÄng. Ha en fin helg.
SvaraRaderaKramen, Anneli
VarsÄgod och fin söndag till dig!
RaderaKRAM
à h sÄ gott det ser ut, tack för receptet . Kram à se
SvaraRaderaEn gammal klassiker =) KRAM
RaderaHi Guys this is very wonderful site.I am very likely to this site.i have more information from this site thanks for sharing. àž«àžัàžàžàžàžàčàž„àž์
SvaraRadera