Torsk! Klassiskt och gott till vardags och till fest!
Ja, torsk är ju urgott! Och kanske framförallt till vardags.
Ja, torsk är ju urgott! Och kanske framförallt till vardags.
Detta är en av de många goda och lättlagade torskrätterna i Annas kök.
Sprödstekt torskfilé med pepparrotscoleslaw och citron.
Den här vitkålssalladen med pepparrot är SÅ SÅ GOD!
- Coleslaw: Lägg 250 g strimlad vitkål i en bunke. Blanda med 1 dl turkisk yoghurt, 1-2 msk riven pepparrot, 1/2 msk dijonsenap, 1/2 tsk salt, 2 tsk olivolja och lite nymald svartpeppar.
Skär buketter av en 1/2 broccoli och skiva stammen tunt. Låt koka med potatisen de sista 1-2 min.
Krydda färsk torskfilé med salt. Vänd fisken i panko (ett grövre godare asiatiskt ströbröd).
Stek fisken i hiskeligt mycket smör i 2-3 min per sida, tills den är klar... glansig och fin inuti.
Servera sprödstekt torskfilé med pepparrotscoleslaw, kokt potatis, broccoli och citronklyfta.
En bit smörstekt torskfilé med massor av finriven pepparrot i vitkål och nykoktpotatis med skirat smör.
Bättre blir det inte... en festmåltid! Passar perfekt till ett glas rosé.
Bon appétit!
Kram till alla... Anna
♥
(Bilder fotade av mig)
Fisk är så gott och vitkålssalladen ska jag göra.
SvaraRaderaKram Carin
Lova att du gör den, för den är jätte- Jätte- JÄTTEGOD!
RaderaKRAM
JA! Jag älskar också fisk. OCH torsk är så jättegott. Ska absolut testa din vitkålssallad också. Har fått så många bra mattips via din blogg.
SvaraRaderaKramar!
Tack Annika! Låter jättekul!
RaderaDu kommer inte bli besviken. Den är fantastiskt god!
KRAM
Älskar torsk jag med och din vitkållssallad lät jättegod. Kram Eva
SvaraRaderaVisst är det gott! Ja, gör den!!
RaderaKRAM
Ok��
SvaraRadera