Och kolla in vilken vacker kålfjäril jag såg på balkongen!
Vill visa något annat kul denna regniga hösthelg!
Dessa bilder på Frank och Alma fick jag via messenger förra helgen.
Gissa om mormorshjärtat svämmade över❤
Den 18 september var det Chiles nationaldag.
Frank och Alma firade den tillsammans med sina föräldrar, kusiner, farmor och farfar.
Vi brukar ju vara med på det. Men inte i år. Trist! Men ni vet varför, Covid19skiten!
När jag såg bilderna tänkte jag direkt på bilden mamma tog på mig och min bror Lasse julen 1964.
Lasse och jag... i samma ålder som Frank och Alma. Så fint!
Visst är vi syskonpar lite lika varandra?
❤
Gillar ni krämiga såser? Ja, då ska ni göra de här supergoda och lättlagade rätterna.
Den underbara krämigheten kommer från philadelphiaost som jag rör ner i såsen mot slutet.
KRÄMIG DRAGONKYCKLING...
Det här var en av Idas älsklingsrätter när hon var liten.
Salta och peppra kycklingen.
Stek kycklingen i en het stekpannan så den får fin färg.
Lägg den stekta kycklingen åt sidan.
Fräs två hackade schalottenlökar i stekpannan på medelvärme i ca 5 minuter.
Tillsätt 1 dl rosévin, 1 dl crème fraiche, 1 dl grädde, 1 1/2 msk torkad dragon, 1 msk kycklingfond och 1 msk dijonsenap.
Vispa så allt blandas väl. Klicka i en stor msk färskost och rör om.
Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Låt den bli varm igen.
Smaka av med salt och peppar.
Servera den krämiga kycklingen med klyftpotatis och tomatsallad.
Det bästa var att vi kunde sitta ute kl.17.00 fast inte solen visade sig. +18 grader och vindstilla.
Och självklart blev det en kopp kaffe och en smarrig kaka efter maten.
Kladdkaka, vaniljglass och björnbär. Är det lördag så är det!
Den här goda laxen måste ni göra! Krämigt men ändå fräscht och gott!
UGNSBAKAD LAXTOURNEDOS MED FÄRSKOST...
Igår kväll gjorde jag en en fantastiskt god ugnsbakad lax med färskostfyllning.
Här gifter sig smaker som västebottenost, rom, lime, tomat och chili vackert och lyckligt med laxen.
Fyllning + sås till två laxfiléer: ca 100 gram (en stor msk) naturell färskost, 1/2 dl crème fraîche, 1 tsk Pesto Rosso,
1-1/2 dl riven Västerbottenost, limezest, chiliflakes, salt och peppar efter smak.
Blanda ihop ingredienserna till en krämig fyllning och smaka av.
Bred på fyllningen på varje bit lax och rulla ihop till en fin snurra.
Fäst dem med en tandpetare eller lägg i en bullform så de håller formen.
Lägg i ugnssäker form. Skjuts in i ugnen i ca 20 minuter i 200 graders värme.
Toppa laxrulladen med forellrom och en liten limeklyfta.
Och serverade den sedan med pressad potatis, liten tomatsallad och en klick av fyllningen som blev över. Voila!
Lax är ett säkert kort i alla lägen och lax kan tillagas på mängder av olika vis!
Faktum är att har man en laxbit är det bara att sätta igång och krydda, smaksätta och sedan ugnsbaka, koka, steka eller fylla.
Skön musik sorlar ur högtalarna... det blir en lugn lördagskväll.
Är sugen att titta på filmen "Enola Holmes" på Netflix.
Kvällens soundtrack...
Ha en skön lördagskväll kära vänner!
Kram till alla... Anna
❤
(bilder fotade av mig)
Fint! Åh, den där dragonkycklingen med creme fraiche känns som den fanns som färdigmat på den tiden jag bodde hemma. Stinas kyckling eller nåt. Minns att det var gott och att jag alltid egentligen ville ha MER kyckling än jag fick (för jag var ett matvrak och den skulle delas på fyra personer).
SvaraRaderaKladdkaka är inte dumt det heller.
Kram!
Just det! Stinas kyckling minns jag! Den var populär även här hemma. Färdigstyckad kryddad kyckling i en aluminiumform. Bara att sätta in i ugnen. Undrar om den finns kvar i frysdisken?
RaderaKRAM
Good morning!
SvaraRaderaDu har så fina barnbarn och ni är så lika varandra allihop!
Mums vilka fina recept. Jag skall absolut göra din kyckling i dag. Det är kul med lite andra recept än de ständiga go-to varianterna jag tenderar att göra och sedan repetera.
Ha en fin söndag!
Kram, Anneli
Tack! Dragonkycklingen är jättegod! Smaklig måltid!
RaderaKRAM
Så söta dina barnbarn i sina fina dräkter och ni var väldigt lika på korten.
SvaraRaderaTack för dina goda recept som du delar med dig.
Kram Carin
Tack! Och varsågod! KRAM
RaderaHej och tack för dina goda recept, som vi får ta del av...jag gjorde kycklingen igår och den fick godkänt så den blir fler gånger
SvaraRaderaTack! Kul, och vilken tur att den blev godkänd!
RaderaKRAM