Vilken fantastisk lyx det har varit under hela sommaren att kunna gå ut och plocka in de sötaste tomaterna.
Saknaden kommer bli stor efter dem...
Idag på förmiddagen skördade vi alla tomater och slängde våra plantor.
Jag har gjort tre burkar tomatmarmelad av de gröna tomaterna. Smaksatte dem med kardemummakorn.
Mmmm... gott till en brie, castello eller en camembert på en finncrisp.
Tomatmarmelad och mögelost blir till något särdeles fantastiskt ihop.
Syran och sötman i tomaten skjutsar liksom på den ädla ostsmaken och det uppstår ren glädje i munnen.
De vackra svarta tomaterna heter Indigo Rose.
Tomatköttet är riktigt mörkrött och den har en plommonlikande smak.
Av dessa tomater har jag gjort soltorkade tomater i ugn!
Soltorkade tomater är något av det bästa jag vet. Det passar så bra i en pastasås eller på pizzan.
Jag skär tomaterna i klyftor och lägger dem på en plåt och tar lite grovmalen salt på dem.
Sen skjuts in i 80 grader varmluft! Där får de vara länge, minst 3 tim. Men håll koll!
När de är lite sega och mjuka och inte vätskar sig är de klara.
Ner med tomaterna i en glasburk med torkad basilika, vitlöksklyftor och lite chiliflakes.
Fyll upp med olivolja så det verkligen täcker, det är viktigt. Annars kan de mögla.
Voilá! Egna soltorkade tomater...
JAG SLAPP LAGA MIDDAG IDAG OCKSÅ!
Kram till alla... Anna
❤
(bilder fotade av mig)
Så mycket gott du gjorde av de sista tomaterna.
SvaraRaderaMarmeladen såg väldigt smarrig ut.
Kram Carin
Tack! Den blev faktiskt riktigt god!
RaderaKRAM
Love, love, love this! You are so talented :-)
SvaraRaderaHa en fin kväll och en super vecka!
Kram, Anneli
Tack! Något måste jag göra🤗
RaderaDetsamma till dig! Två veckor till sen höstlov.
KRAM