lördag 3 december 2022

Lördagsgott och sol...


Ja, idag har vi haft SOL!


Vaknade av att solstrålarna spred sig in genom sovrumsfönstret och hela Bråviken glittrade. 


Eftermiddagen bjöd på rosa toner och god mat...


Detta Kära vänner är en riktigt härlig rätt som jag vill dela med mig av.
Frasig torsk med japanska smaker...
Sesamdressing, mynta och kålrabbisallad till jasminris.


Hur gott och enkelt som helst, bara att slå till och göra!


Mynta och kålrabbisallad...


Grovriv en morot. Skala och finstrimla en halv kålrabbi. Grovhacka 20 g mynta. 
Lägg allt i en salladsskål och blanda med 1/2 msk japansk soja och 1/3 av sesamdressingen nedan.
Frasig torsk...


Skär torskfilé i mindre portionsbitar. Krydda med salt och citronpeppar. 
Vispa upp ett ägg i en skål. Lägg vetemjöl och ströbröd på separata tallrikar. 
Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. 
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek den panerade fisken ca 2 min per sida.
Sesamdressing...


Skala och finriv en 3 cm bit ingefära och en klyfta vitlök. 
Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med 2 1/2 msk sesamfrön, 1 krm chiliflakes, 1 msk tomatpuré,
 1 msk socker, 1 msk japansk soja, 1/2 msk äppelsidervinäger, 2 msk vatten och 1/2 msk olivolja. 
Mixa allt med stavmixer till en krämig dressing. 

Servera nystekt torsk med mynta- och kålrabbisallad, jasminris och resten av sesamdressingen.


Det blommar så vackert i mitt sovrumsfönster... två dubbla vita amaryllisar.


'

Den rosa orkidén blommar för andra gången. Den är full med knoppar. Älskar't!



Eftermiddagskaffet... och nu är det kolsvart ute.


En hederlig svensk fika... kanelbulle och en god kopp kaffe lyser upp!

Kom ihåg att du är väldigt viktig och väldigt värdefull.
Här kommer en virtuell kram till dig! 

Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar