Ănnu en underbar dag vid vĂ„rt sommarbo! Ja, vilken dag!
Solen strÄlade frÄn klarblÄ himmel, helt vindstilla och Ànnu varmare Àn igÄr.
Maken tog sig ett dopp i det spegelblanka vattnet medan jag njöt i solen…
...vÀxelvis i skuggan och inne i vÄr svala, mysiga sjöbod.
Den perfekta balansen mellan sol och svalka!
Efter en lĂ„ng dag ute var det sĂ„ skönt att komma upp till huset och Ă€nnu bĂ€ttre…
Det blev hemmapizza till middag!
Jag minns hur jag brukade stÄ och göra mig till nÀr Ida och Lotta var smÄ...
Kavlade deg och grÀddade pizzor med kÀrlek.
Men vad sa de? "Det Àr mycket godare med köpepizza!"
Haha! Tack för det, tjejer! Det var inte sĂ„ kul att höra dĂ„… men idag skrattar vi Ă„t det!
VÀlkommen till Restaurang TvÄ HjÀrtan... mat för tvÄ!
NÀr vi var i Malmö i vÄras Ät jag en helt underbar pizza bianco, Pizza ai funghi.
Ingen tomatsÄs, bara en krÀmig bas, toppad med fÀrska champinjoner och generöst med tryffelolja.
SÄ enkel, men sÄ galet god!
Jag har tÀnkt dÄ och dÄ pÄ den pizzan. SÄ idag blev det en hemmavariant.
Först ett tunt, krispigt fÀrdigköpt pizzabotten, sedan crÚme fraßche parmesan&vitlök,
strimlad vÄrlök, riven mozzarella, massor av skivade champinjoner, salt och peppar.
Till sist en skvÀtt tryffelolja och lite torkad timjan precis innan servering.
Och sjÀlvklart egen pizzasallad till pizzan... och ett glas rött eller som idag, en iskall IPA!
NÀstan lika god som originalet... kanske Ànnu bÀttre eftersom man fÄr Àta hemma pÄ balkongen.
"Pizza ai funghi" betyder "pizza med svamp" pÄ svenska.
Ordet "funghi" Àr italienska och betyder svamp.
Svampig pizza... du behöver:
-
FĂ€rdiga pizzabottnar (2 st)
-
Champinjoner (en nÀve eller tvÄ - skivade)
-
Mozzarella (2 bollar - riv med hÀnderna!)
Strimla en vÄrlök fint
-
Creme Fraiche parmesan&vitlök (nÄgra matskedar per pizza)
-
FĂ€rsk eller torkad timjan
-
Tryffelolja (om du vill lyxa till det)
-
Salt och nymald svartpeppar
SÄ hÀr gör du pizzan:
-
LÀgg pizzabottnarna pÄ en plÄt med bakplÄtspapper.
-
Bred pÄ creme fraiche parmesan&vitlök som sÄs, enkelt och gott!
-
SlÀng pÄ vÄrlök, champinjonerna och mozzarellan.
Krydda med lite salt och peppar.
-
In i ugnen i ca 10 minuter – tills osten bubblar och pizzan fĂ„tt fin fĂ€rg.
Toppa med tryffelolja och timjan.
Pizzasallad medan du vÀntar:
-
Strimla vitkÄl sÄ tunt du kan.
-
HÀll pÄ en skvÀtt olivolja, lite vitvinsvinÀger, salt och peppar.
-
Krama ihop allt med hÀnderna tills kÄlen mjuknar lite. Klart!
❤
Gillar att maken kommer förbi med en iskall IPA till mig och hjÀlper till med pizzasalladen.
I bakgrunden spelas mjuk musik... Paolo Conte... italienskt. Jag Àlskar det sprÄket.
Det Àr inte bara att slÀnga ihop en pizza för mig... det Àr kÀnslan och passionen.
Matlagning blir en stund av njutning, nÀrvaro och kÀrlek.
KvÀllens soundtrack... denna kan jag lyssna pÄ om o om o om igen!
Paolo Conte Àr en favorit hÀr hemma.
Trevlig söndag och hoppas att du min kÀra lÀsare har haft en fin midsommarhelg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar