lördag 6 juli 2024

Mina böcker andra kvartalet...


Dags för boktips på de fem böcker jag har hunnit med under april, maj och juni.


  • Med sådana vänner av Alma pristagaren Meg Rosoff. "En skarp och oemotståndlig roman om sommaren då allt händer för första gången, om frihet, lögner, kärlek och om att bli vuxen."  Läs handlingen HÄR! Gör-om-mig-berättelse som utspelar sig i New York under en het 80-talssommar. Aidsepidemin kastar långa skuggor. Det är välbekant, men charmigt och skarpt skrivet. Jag minns mitt 80-tal, detta är en roman som jag gillade. Hoppas de gör ett filmmanus av boken.
  • Det sista kapitlet av Åsa Hellberg. Ja, jag gillar Åsas feelgoodromaner. Hon är lättläst och roande. Denna svit om systrarna i Fjällbacka kommer jag sakna. Du kan läsa mer om serien HÄR! "I den sista, storslagna, delen i serien ”Systrarna från Fjällbacka” är Hildur förväntansfull inför resan till Amerika. På gården i Wisconsin ska hon och Thomas Hellberg bilda familj och föda upp djur. Framtiden ser oändligt ljus ut. Fast tillvaron blir inte så som hon hoppats."



Mina mårbacka från i fjol de blommar för fullt... 



  • Tranorna flyger söder ut av Lisa Ridzén. En varm bok om ensamhet och åldrande, men också en bok om vänskap, uppriktig och trofast kärlek utan en massa krimskrams. Lisa R. fick idén till boken när hon hittade sin farfars hemtjänstanteckningar. En bok ALLA borde läsa! Läs om handlingen HÄR



Den stora hortensian som vi fick av makens bror på midsommarafton den triv jättebra att stå ute.


Tidningen MånadensBok är rolig att bläddra i... och där får jag jättemycket inspiration till läsning.

  • Olivträdet av älskade Lucinda Riley Så sorgligt, i juni var det tre år sedan hon gick bort, 56 år gammal, i cancer. FY F-N!! Jag slukade alla hennes böcker om De sju systrarna. Det här är en fristående roman om passion, hemligheter och lögner. Ett känsloladdat familjedrama som utspelar sig i vacker Medelhavsmiljö. "När Helena av en tillfällighet träffar sin ungdomskärlek sätts en kedja av händelser igång som riskerar att förstöra allt." Ett måste för dig som älskar Lucinda Rileys serie De sju systrarna! 


Syskonfejden är den bästa boken under detta kvartal.
Och hur fint är inte omslaget på boken, se nedan? Älskar förgätmigej...

"Efter pappans död samlas de tre syskonen, Ullis, Andrea och Rasmus hemma i barndomshemmet. 
Det är mammas födelsedag och familjen som är kvar strävar efter att försöka hitta sina roller. 
Men det är lättare sagt än gjort. 
När det upptäcks att saker mystiskt försvunnit ur barndomshemmet ställs allt på ända. 
Tre vitt skilda barndomsupplevelser brakar samman."

  • Syskonfejden av Moa Herngren. Jag har läst hennes böcker Skilsmässan och Svärmodern. Hon är lika mästerlig på att skildra familjerelationers skörhet som Helena von Zweigbergk. Båda två hör till mina favoritförfattare. Läs mer om Moas bok HÄR!

Vädret det fortsätter med ömsom solsken, ömson hällregn... perfekt läsa-bok-väder.
Blommorna trivs i alla fall och jag har hört att det är mycket kantareller i skogen.



Må solen lysa på dig min kära läsare var du än är!

Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)

8 kommentarer:

  1. Så fina foton du presenterar till din bokläsning, är sådan sommarkänsla över dem allihoppa.

    Många tips att komma ihåg

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Tack för många boktips. Jag har snart lyssnat klart på min bok "Han ägde mig" en sann berättelse om att överleva en mans våld.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Hej Marie! Tack! Fem jättebra böcker men väldigt olika. De alla passar bra till sommarläsning. KRAM

    SvaraRadera
  4. Hej Carin! Den boken har jag läst om. Gillar du den? Den verkar väldigt tuff/tung, speciellt när man vet att det har hänt på riktigt. KRAM

    SvaraRadera
  5. Vad roligt att läsa om dina lästa böcker! Har skrivit upp dem alla på min att läsa lista, utom de som redan fanns där.. Att läsa de sju systrarna var verkligen en underbar resa att göra. Just nu läser jag "Den lilla bokhandeln i Paris", den är bra också. Kram

    SvaraRadera
  6. Hej Anna! Vad kul, hoppas du kommer gilla dem. "Den lilla bokhandeln i Paris" ska jag lägga på minnet. Gillar feelgood! KRAM

    SvaraRadera
  7. Tusen tack för boktips! Jag njuter i fulla drag av att läsa böcker igen (hade svårt med det ett tag när jag inte mådde så bra) Blir lockad av att läsa Åsa Hellberg - har inte läst något av henne tidigare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ninnie! Åh så underbart!! Kul att höra! Du som älskar att läsa. KRAMAR

      Radera