onsdag 27 mars 2019

Boktips!

Vill tipsa om mina senaste lästa böcker... så bra och lättlästa!


  • Konsten att tala med en änkling av Jonathan Tropper.
"Doug har träffat sitt livs kärlek, och förlorat henne. Knappt trettio år gammal är han en deprimerad, alkoholiserad änkling. Han vill helst vara ifred men motarbetas av sin tvillingsyster, sin tonåriga styvson och stans alla singelkvinnor. En varm, humoristisk roman om sorg och kärlek. Om att släppa och gå vidare, och lita på dem man älskar." Den här boken får +4 av mig. Jag läser oftast kvinnliga författare (vet inte varför) och det jag gillar med den här boken är att den är skriven från ett manligt perspektiv. KUL!

  • Totalskada av Helena von Zweigbergk.
"Agneta och Xavier har levt i ett långt äktenskap. I takt med tiden och att barnen lämnat hemmet är det som om avståndet dem emellan successivt ökar. Ett outtalat tomrum som ingen av dem riktigt vet hur de ska fylla. Men när katastrofen kommer är det utifrån. Och den ställer hela deras tillvaro och deras förhållande på spel. Det är Agneta som är den skyldiga. Hur ska hon överleva skulden? Och när de förlorat sitt hem, hur hemma är de med varandra, egentligen? Vad är värt att slåss för? Och vad ska man släppa för att kunna gå vidare?" Även denna bok får en stark fyra av mig, +4. Helena är bra på att skriva relationsdramer. Jag har läst flera av hennes böcker. Igenkänningen finns där.

Kram till alla... Anna
(Bilder fotade av mig)

6 kommentarer:

Mamma C sa...

Tack för dom boktipsen.
Kram Carin

Från Glam till Damm sa...

Härligt! Tack! Jag frossar i böcker just nu. Såg du allt Emelie Schepp kommit ut med en ny bok i sin serie? Den utspelar ju sig i dina hemtrakter. Jag blev lite full i skratt i morse då jag vaknade med den bokhög i sängen som jag somnade ifrån i går kväll. Är man en nörd då?

Ha en underbar dag! Och visa oss mer kläder och böcker! Helt i min smak!

Kramen från Dalarna där vi fortfarande har vinter,

Anneli

Ninnie sa...

Tack för boktips! Haha, jag har en hel hög med böcker som ligger och väntar på att bli lästa, men tiden räcker inte till...!

Channal sa...

Varsågod! KRAM

Channal sa...

Tack! Har läst Märkta av Emelie S. Många jag känner gillar henne. Kul med igenkänningen på miljöerna. Har också en liten hög att plöja igenom. Hör har vi fått vår, underbart!

KRAM

Channal sa...

Varsågod! Samma här, böckerna ropar mitt namn :-)

KRAM