torsdag 1 mars 2018

Djungelboken...


Om du bor i närheten av Norrköping får du inte missa Kulturskolans uppsättning av Djungelboken. Se HÄR!


Fantastiska ungdomar vi har... allt satt som en smäck.
 De bjöd på både drama, sång och dans. Ja, de var riktigt proffsiga.Vacker balkong på Skandiateatern. Förr var detta biosalongen Skandia.
Minns känslan när jag såg premiären på filmen "Pippi Långstrump på de sju haven" med min barndomsvän Åsa på Skandia. 
Det var min äldsta bror Anders som tog med oss på filmen. Snällt, han var då 19 år. Åsa och jag var 7 år. 


Mitt första biobesök gjorde jag även på denna salong. Året var 1967. Det var just Djungelboken, Disneys animerade. 
Då var det mamma som gick med mig (4 år) och min yngsta bror Lasse (8 år).Tänk, jag hade precis samma känsla när jag såg premiären på den här uppsättningen av Djungelboken. 
För jag vet hur mycket arbete och tid alla har lagt ner och hur kul det har varit för min dotter Lotta att få vara med. 
De startade med repetitionerna i september och nu var det dags för premiären! 
Och här kan vi snacka om inkludering. Önskar att det kunde vara mer av det inom skola och arbetsliv. 
Där alla känner att man är en i gänget. Få bli accepterad för den man är. Här var det ungdomar från De Geer gymnasiets estetprogram. De som vill bli artister/skådespelare/dansare tillsammans med ensamkommande flyktingbarn och ungdomar med lättare funktionshinder. Tummen upp för att alla får känna gemenskap!


Stående ovationer... 1000-Tack för en fantastisk föreställning!Du fixade det Lotta! Jag är så stolt över dig. Allt ljus på dig. Du är bäst!
Succémusikal enligt mig!

Idag blev vi bjuda på rosa "massipantåta"... det är ju "fössta tossdan i mass".

Kram till alla... Anna
(Bilder fotade av mig)

8 kommentarer:

Ninnie sa...

Å, så roligt! Wow, vilken känsla att få vara med i en stor föreställning, så spännande för din dotter! Och så stolt du måste känna dej över din duktiga tjej, :)

Minns också Djungelboken, den tecknade filmen. Min mamma jobbade på byns enda biograf (i min barndoms by på landet) i biljettluckan (ja, för det var i en "lucka"!) och jag fick följa med ibland och sälja biljetter och godis. När Djungelboken visades såg vi ju den förstås, hela salongen var proppfull. Och efteråt fick jag och mina småsyskon den stora bioaffischen, vi hade dem på väggen i vår barnkammare minns jag, och våra kamrater var sååå avundsjuka på den där stora affischen! Haha, vilka minnen... Härom sitsens tittade vi på den filmen med våra barnbarn, de gillade den gamla filmen, både Vilmer som är fem år och Lilly som är 2 ½!

Mamma C sa...

Jag var 6 år när jag gjorde biobesöket för djungelboken med min mamma då. Kul att den stora uppsättningen gick bra för dom alla som medverkat i den. Klart man är megastolt när sitt eget barn har varit med också.
Kram Carin

Channal sa...

Tack! Tänk, Pippi o Djungelboken är något alldeles extra! Lyckliga barndomsminnen. Förstår avunden till planschen. Vilken lycka! Älskade att se filmerna med mina barn när de var små. Nu är det Franks tur. Visst är det mysigt att se filmerna tillsammans med barnbarnen.

KRAM

Channal sa...

Tänk om vi var samtidigt :-) och såg Djungelboken.
Tack! Verkligen megastolt och mest lycklig över gemenskapen.

KRAM

Annika sa...

Vad roligt för Lotta att få vara med där. Jättekul. Verkar vara en jättefin föreställning, och som du säger alla är inkluderade. SÅ bra!
Hur många föreställningar ska de ge?
Precis som du minns jag Djungelboken på bio. Tror det var den första biofilm jag såg, och jag har fått höra att jag blev lite rädd, haha. Var tre år. Pippi minns jag också, och jag älskade de filmerna.
OCH ja, det är underbart roligt att se sitt barn på scenen. :-)
Kramar!

Anneli sa...

Heja Lotta! Vad underbart kul att hon var med i uppsättningen. Det är främst ett sådant utbud som saknas på mindre ort i Dalarna, och knätoffs och spelmanslag och folkdans kan ju vara kul för turister men bor man här saknar man variation och lite annat. Jag älskar Djungelboken och kommer ihåg att den kändes så otroligt spännande som barn. Ännu en gång, vad kul att Lotta var med. Hälsa henne från Dalarna och gratulera!
Kram,
Anneli

Channal sa...

Tänk, Djungelboken var vår första biofilm. Tyckte också att den var otäck. Minns djungelflickan. Tyckte att hon var så fin.

Du har sett Karolina många gånger på scenen. Det är så kul att få se sina barn på scenen. Jättekul!

KRAM

Channal sa...

Tack!! Det är kul när det händer roliga saker för de unga. Riktiga talanger! Borde finnas även i Dalarna. Disneys Djungelboken är fantastisk. Älskar Baloo.

KRAM