onsdag 29 maj 2019

Annas helgguide!

Kära vänner! 
Fyra dagars ledighet... imorgon är det Kristi Himmelsfärdsdag.
Här är mina helgtips...


Två riktigt härliga feelgoods... jag drogs verkligen in i böckerna!


Manglade dukar och vikta servetter av Ewa Klingberg

  • Charmig roman om omöjlig kärlek! "Utan att riktigt förstå hur det gick till så har Felicia blivit med hus. Inte en vanlig villa, utan en stor fastighet med hyresgäster som nu är hennes ansvar. En av lägenheterna ska hon inreda till sig själv. När Felicia möter den attraktive antikhandlaren Jonathan som vill fylla hennes bostad med tidstypiska möbler vänds hennes liv upp och ned. Felicia tar tacksamt emot inredningshjälp från Jonathan, men vad varken Felicia eller Jonathan känner till är att en av möblerna döljer en gammal hemlighet. Denna hemlighet leder till Nanny, en ung kvinna som arbetar som piga i ett välbemedlat hem i Karlshamn år 1851. Nannys och Felicias skilda livsöden vävs samman på ett fängslande vis. Hemligheter från det förflutna blir en del av Felicias liv och påverkar henne på ett sätt som hon aldrig hade kunnat förutsäga." 
Boken är en varm och charmig historia som handlar om vänskap, kärlek och modet att känna tillit.Damen som köpte en buss och bara drog av Judy Leigh

  • Livet börjar vid 75! "Evie Gallagher ångrar den hastiga flytten till äldreboendet i Dublin. Hon är visserligen sjuttiofem och nybliven änka, men långt ifrån död. Så en morgon, medan hela hemmet sover, kliver Evelyn ut genom porten för att aldrig återvända. Hon ger sig av på en roadtrip som kommer att ta henne via Liverpool till Bretagne, där hon köper en campingbuss och påbörjar sitt livs äventyr. Men det är inte alla som tycker att stora äventyr är passande för en dam i Evelyns ålder, allra minst hennes son Brendan och hans fru Maura. Tillsammans ger de sig av för att leta efter Evelyn. Och när de till slut hittar henne få de en chock. För medan Brendan och Maura verkar ha gett upp hoppet om kärleken har Evelyn definitivt inte det. Livet har bara börjat."
En underbart rörande och rolig bok som verkligen övertygar en om att det är härligt att få åldras.


Må solen lysa på dig var du än är!
Trevlig helg och kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig) 

6 kommentarer:

Mamma C sa...

Ha en toppenfin helg nu och böckerna verkar bra båda två.
Kram Carin

Channal sa...

Tack detsamma Carin!

KRAM

Åse sa...

Tack för boktips, var precis vad jag behövde. Ha en riktigt skön helg. Kram Åse

Channal sa...

Vilken tur👍🏻 Detsamma till dig Åse!

KRAM

Ninnie sa...

Tack för boktips!!

Channal sa...

Varsågod! KRAM