söndag 19 juli 2020

Vad blir det för mat idag då?

JA! Nu skiner solen och vi dukar på balkongen som vanligt.
Känns som om vi inte gör något annat än att äta denna semester!


En matig och fräsch tonfisksallad med krämig dressing som passar lika bra till sommarlunchen som på picknicken.

Tonfisk i burk, rödlök, kokta ägg, kokt färskpotatis, kokta vaxbönor, oliver, körsbärstomater, gurka och salladsmix.
Dressingen gör du så här: 1 dl gräddfil, 1 dl crème fraîche, en pressad vitlöksklyfta, 
hackad gräslök, 1 msk dijonsenap, salt och grovmalen fem peppar.
Lunchen uppskattades!



Eller varför inte en saftig hamburgare till klyftpotatis på små sötnosar till färskpotatisar.
Och låt var och en bygga sin egen hamburgare och lägga på de tillbehör de gillar. 


Burgarna svänger du ihop snabbt och lätt.

Gör så härBlanda ihop 500 g nötfärs med salt, peppar och 1/2 dl vatten. 
Forma den till 4 hamburgare. Grilla eller stek dem 2–3 min på varje sida. Servera i hamburgerbröd med tillbehören.
Gott! Det blev inte en smula kvar!


Tycker om servetterna med det fina mönstret Onni från Marimekko.


Någon som har cravings efter Sushi?


Det har jag! Alldeles för ofta tycker maken. Men jag älskar sushi.
I torsdags fick maken åka och köpa lite sushi till mig/oss... lyckan var fullkomlig!


Rosévinet Perfect Day är ett gott sommarvin.
Visst är det perfekt med skruvkork också när man bara vill ha ett glas till maten?

Nä nu måste jag kila... vi ska vi gå ner till vårt sommarbo och ta ett kvällsdopp och titta på solnedgången.
Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig) 

2 kommentarer:

Mamma C sa...

Mycket goda maträtter.
Kram Carin

Channal sa...

Tack! Ibland tryter fantasin... vad ska jag laga för mat idag? Du ger många goda tips på maträtter. Tack!

KRAM