lördag 23 januari 2021

Kära vänner...


Runt tvåtiden på fredagseftermiddagen lämnar jag skolan och kör hem till huset och maken.
Han har handlat italienskt rödvin och ett pizza-kit och satt på nybryggt kaffe. 
Mmmm... doftar kaffe i hela huset... Välkommen hem!


Vill tipsa om hur du får en riktig frasig botten på pizzan.
Brukar alltid lägga pizzadegen på bakplåtspapper... men nu var det slut. 
Gör så här i stället! Måla lite fin rapsolja och lite flytande smör på plåten.
Lägg ut pizzadegen på den insmorda plåten och kavla ut den direkt där den ligger.
OCH HUR FRASIG BLEV INTE PIZZAN!! SÅ MYCKET GODARE! Testa så får du se!

God blev den också med...
Tomatsås, salami, massor av räkor, svarta oliver, tomater, riven västerbottenost och oregano.
Ca.20 min i 200 grader varmluftsugn. Låt pizzan vila i 7 min. innan du serverar och garnerar den med lite salladsblad.


Vi sjutiden njuter vi av ett glas rödvin och en supergod hemmagjord pizza.
Medan vi äter och småpratar känner jag hur lugnet sänker sig. 
Ett andra glas rödvin intas i den bruna skinnsoffa i vardagsrummet framför På spåret och Carina Bergfeldt.



Vaknar till strålande solsken... skön lördagsmorgon.
Frukost på sängen och Melodikrysset as usual!


Mitt behov av egentid är stort. 
Ibland stirrar jag bara rakt ut i luften. Ja, jag sitter och filosoferar och njuter av stillheten.


Maken och jag tar en skön lång lördagspromenad... blir pigg av den friska luften.



Is på Torsjön...



Blå, blå himmel och fågelkvitter...




När vi kommer hem skalar maken potatisen och jag gör i ordning torskrygg med soltorkade tomater, fetaost och creme fraiche.
Jag gillar att vi står bredvid varandra vid köksbänken och fixar till lunchen tillsammans.


Här har vi tjuvstartat... semla nummer två är intagen.


Idag har jag en skön lördag och jag önskar dig detsamma min kära läsare!

Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)

8 kommentarer:

Sahra sa...

Har du testat att göra pizza på liba-bröd. Tunt och frasigt. Jag gillar inte den tunga kolhydrat-känslan som pizza ger, men Liba funkar toppen. Kram Sahra

Channal sa...

Hej Sahra! Jar har gjort pizza på naanbröd. Libabröd är väl lite tunnare. Det måste jag testa! Som du säger, jag mår också mycket bättre med mindre kolhydrater. Eller ibland undrar jag om det är gluten som får min. mage att svälla. TACK för tips!

KRAM

Från Glam till Damm sa...

Det låter som ett perfekt upplägg hela vägen rakt igenom....Egentid är viktigt. Vi tenderar ju att göra slut på hela vårt sociala kapital i skolan. Inte undra på att man njuter av stillheten.

Och jag tänker på din fina tapet i köket som matchar blommorna så klockrent och som du kan matcha med i princip vilken av färgerna i den som helst. Kan det bli bättre?

Ha en fin kväll!

Kramen,

Anneli

Ninnie sa...

Mm, så gott med hemmagjord pizza! Hoppas du haft en riktigt skön och lugn helg.
Vi har inte mycket snö kvar heller nu, jag tycker det är skönt. Längtar så efter vår och färg nu!
Ha en fin arbetsvecka nu, sista i januari månad ;)

Mamma C sa...

Finns det något godare en hemmagjord pizza. Ska testa dit knep nästa gång.
Här blir det mer restriktioner att hålla sig till nästa vecka. För smittan har ju ökat drastiskt här nu.
Ha en bra ny vecka igen.
Kram Carin

Channal sa...

Tack! Ja, jag älskar den tapeten och jag har haft en lugn o skön helg.

KRAM

Channal sa...

Tack! Bara några veckor till och sen sportlov och mars!

KRAM

Channal sa...

Tack! Usch!! Så trött på alla dessa restriktioner. De från Norge o Danmark får inte komma in till Sverige. Maxantal i alla affärer också! När ska det ta slut?!!

KRAM