❤ Mina föräldrar gifte sig för 76 år sedan... Annandag jul 1948 ❤
Annandag jul firade vi alltid hemma hos mamma och pappa med kalkonmiddag.
Fattar inte att det är 26 år sedan vi firade deras guldbröllop på Villa Solliden här i Kolmården.
”Gråt inte vid min grav. Jag finns inte där.
Jag finns i solens spegelblänk på havet.”
På Annandagen kom makens bror Curt ner till oss från Stockholm.
Alltid kul att träffas och få sitta och lyssna på dem när de pratar om gamla barndomsminnen.
Även makens yngsta son Petter kom med sina två små gullungar Enzo och Ella.
Vi körde en mindre repris på juldagens julbord.
Har man 120% ENERGI och heter Enzo och är tre år och har en lillasyster
som heter Ella och är 18 månader och vill göra precis som sin bror. Ja, då är det svettigt värre att få till en bra bild på dem båda.
Enzo och Ella tyckte att det var väldigt roligt att leka med pepparkakshuset...
Såg även att några karameller försvann från taket! Hahaha! Och vart tog tomtemor vägen?!
Klart det blev julklappar från Curt och farfar & Anna!
Av oss fick Ella en Skrållan-dockvagn.
Hon blev överlycklig och var så stolt när hon gick och drog dockorna i vagnen.
Enzo fick en byggsats med Brio-tåg... en klassisk leksak. Det nya är att loket går av sig själv!!
❤-Tack för denna jul 2024. I'm truly blessed!
❤
fredagen den 27 december...
Makens bror sov över hos oss så vi fick en lugn och trevlig förmiddag och lunch tillsammans.Till lunch gjorde jag en grönkålspaj med massor av Västerbottensost.
Till pajen tog vi det sista av Ernsts fräscha julsallad. Allt smakade jättebra!
Klart det blev lite efterrätt också. En uppfriskande citrussallad med en kula vaniljglass.
Citrussallad med mynta, tranbär, karamelliserade hasselnötter...
Karamelliserade hasselnötter
Smält socker i en stekpanna till en gyllenbrun karamell.
Tillsätt smör och hasselnötter. Stek ihop ca 1 min, häll över allt på ett bakplåtspapper.
Låt svalna. Grovhacka sedan nötterna.
Citrussallad
Skala och skär apelsin, blodgrapefrukt och clementiner i mindre bitar.
Finstrimla mynta. Blanda allt i en skål tillsammans med torkade tranbär.
Servera citrussallad med vaniljglass och karamelliserade hasselnötter. Söt, syrlig, bitter och god!
Fredagskvällen tillbringade vi för oss själva framför TV'n... så skönt och vi älskar frågesport!
På spåret är en höjdare! Till det gjorde jag en fredagsdrink, Glögg sour. Gör den! SÅ GOD! Se receptet HÄR!
Må solen lysa på dig var du än är min kära läsare!
Kram till alla... Anna
❤
(bilder fotade av mig)
8 kommentarer:
Anna, jag ber om ursäkt men nu kan jag inte hålla mig längre - det heter VästerbottenSost, även s i Västerbottensostpaj. Hoppas du inte blir jätteledsen på mig. Jag har märkt att det är många som inte vet detta.
Kram Monika
Hej Monika! Jag blir inte arg🥰 ✔️Du är rolig! Tack & KRAM
Så gott med paj av Västerbottensost! Och ett smart sätt att ta tillvara på resterna. Kram
Hej Anna! Tack! Det blev jättegott! Idag blev det pytt på prinskorv o potatis. Nu har vi bara julskinkan kvar -> en Quiche lorraine kanske! KRAM
Halloj!
Så trevligt ni hade det är bra när man kan göra andra maträtter av resterna.
Kram Carin
Hej Carin! Tack! Eller hur! Man tager vad man haver! Det vet jag att du är du proffs på!! KRAM
Så kul med besök och praktiskt med lite rester och att schäfta om mat som min mamma kallar det. Göra rätter av rätter. Din fina mor och far. Jag minns speciellt din mamma från många av dina blogginlägg. Så fint att du firar dem med så mycket värme. Jag är lyckligt lottad som har mina föräldrar kvar. Men de blir äldre och äldre och jag försöker att njuta så mycket jag bara kan av deras sällskap. På så sätt är jag glad att jag inte bor utomlands längre utan finns nära. Drinken ser god ut. Den kanske vi provar.
HA en riktigt fin kväll.
Varm kram,
Anneli
Hej Anneli! Du måste göra den drinken!! Galet god!! Haha schäfta om var ett nytt och bra uttryck! Vi ska vara rädd om våra föräldrar och tid tillsammans är det bästa vi har❤️ KRAM
Skicka en kommentar