torsdag 13 mars 2025

Spisvärme i Annas kök...

Välkomna till restaurang Två Hjärtan 
Här bjuds på fisk, fläsk och kyckling...


Detta Kära vänner är en riktigt härlig fiskrätt! 
Lättlagad, snabblagad och omtyckt av både maken och mig.

Torskrygg och räkor i vitvinssås...


Maken han säger att vi alltid äter så god mat och den godaste maten äter vi hemma.
Han uppskattar vällagad smakrik mat! Idag åt vi något extra gott! Se receptet HÄR!
Var inte för snål med smöret i pannan och ta lite mera av det vita vinet, dillen och dijonsenapen. 


Ja, jag älskar torsk! De godaste är bitarna av torskryggfilén.
En bit torsk är nog något av det mest snabblagade man kan tänka sig! 

Raggmunk med knaperstekt fläsk och lingonsylt


Kvällens middag var en underbart god husmansrätt där smaker och texturer möts.
 Jag bjöd på en riktig festmåltid. Raggmunk, knaperstekt rökt sidfläsk och rårörda lingon.


När jag gör raggmunk för två tar jag: 
1 dl mjöl, 2 dl mjölk, två ägg, sex rivna potatisar, salt och grovmalen svartpeppar.
Gräddar dem i pannkakslaggen på hög värme men smör, obs inte på den högsta värmen.
Rårörda lingon är världsenkelt att göra själv... klicka och se HÄR!

Kryddrostad kycklinglårfilé med bearnaisecrème, 

parmesan och rostad rotfruktssallad



Kryddrostad kyckling
Blanda 1/2 msk persillade, 1/2 msk paprikapulver, 1/2 tsk salt och lite nymald svartpeppar i en liten skål. 
Lägg kycklinglårfilé i en ugnsform. Strö över kryddblandningen och ringla över olivolja. 
Gnid in kryddblandningen ordentligt på kycklingen. Tillaga i övre delen av ugnen ca 25 min. 


Rotfrukter 
 Skär en bakpotatis, några morötter, en rödlök och en palsternacka i mindre bitar. 
Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. 
Rosta i nedre delen av ugnen (under kycklingen) ca 25 min, tills allt fått fin färg. 
Blanda de bakade rotfrukterna med riven parmesan, ruccola. 



Bearnaisecrème 
 Finhacka en halv rödlök och lägg i en liten skål. Blanda ner 1 dl matyoghurt, 
1 msk torkad dragon, 1 tsk rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. 


Servera kryddrostad kyckling med rotfruktssallad och bearnaisecrème.


Smaklig måltid och kram till alla... Anna
(bild fotad av mig)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen tack för tre toppenrecept! De ska jag göra... Du beskriver så pedagogiskt och bra och det ser så gott ut! Kram, Annika

Channal sa...

Hej Annika! Tack! Lovar, allt är jättegott! KRAM